Chocolate Tasting for RedHat on June the 22nd 2021 - Afterparty
Dear fellow chocolate connoisseurs,
it was my pleasure to accompany you on our sensory journey.
Bellow is the list of the chocolate samples, some other treats mentioned during the tasting and also tips for pairing chocolate with wine and spirites I promised to send you.
If you ever felt tempted to buy something in our little shop cokobanka.cz, then you are welcome! You can use 5% discount code: REDHAT The code will never expire ;)
List of the samples enjoyed
Michel Cluizel Mangaro Noir 65%
Dark cholate 65%, Criollo beans, Madagascar, Mangaro plantation
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Michel Cluizel Riachuelo 70%
Dark chocolate 70%, Forastero beans, Brazil, Riachuelo plantation.
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Michel Cluizel La Mokaya Noir 66%
Dark cholate 65%, Trinitario beans, Mexico, Mokaya plantation
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Michel Cluizel La Laguna Noir 70%
Dark cholate 65%, Criollo beans, Guatemala, La Laguna plantation
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Stephan Bonnat: Chuao 75%
Dark chocolate 75%
Links: gold coin 6,7g, chocolate bar 100g
Francois Pralus Sao Tomé 75%
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 100g
Francois Pralus Madagascar 75% Bio
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 100g, cuverture 3kg
Francois Pralus Madagascar 100% Bio
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 100g, cuverture 3kg
Michel Cluizel Grand Noir 85%
Dark cholate 85%, Central America, Africa, Java
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Unroasted Criollo Cocoa Beans, Madagascar, Ambolikapiki plantation
Michel Cluizel Mangaro Lait 51%
Dark milk chocolate 50%, Criollo beans, Madagascar, Mangaro plantation
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Michel Cluizel Riachuelo Lait 50%
Dark milk chocolate 50%, Forastero beans, Brazil, Riachuelo plantation.
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 70g
Stephan Bonnat: Surabaya Lait 65%
Milk chocolate 65%, Surabaya region, Java
Links: chocolate bar 100g, cuverture 1kg
Praline chocolate heart Michel Cluizel
Praline covered by milk chocolate
Chocolate heart Ganache Dark Mangaro Michel Cluizel
Ganache covered by dark chocolate from Madagaskar, plantation Mangaro
Chocolate pearl Dark Michel Cluizel
Praline covered by crispy krokant and dark chocolate
Cacao truffle with salted caramel
Cacao truffle Mathez with fizzy sugar
Francois Pralus Melissa 45%
Milk chocolate 45%, Criollo Beans, Madagascar
Links: chocolate square 5g, chocolate bar 100g, giant cuverture 3 kg
Bonbon Michel Cluizel Griotte Rouge
sour cherry in dark chocolate
Bonbon Michel Cluizel with liquers
pralines filled with Cognac, Calvados (from apples), Cointreau (from oranges), Grand Marnier (from oranges), Rhum, Kirsh, Whisky, Framboise,
Francois Pralus Carre de Cafe Noir
Espresso coffee bar
Francois Pralus Carre de Cafe Lait
Capucino coffee bar
Some other treats mentioned during the tasting
Michel Cluizel Praline 78%
Praliné cream - what Nutella should have tasted like :)
Tips for paring chocolate with wine and spirits
- white wines with fruity notes and higher sugar content. Suggested varieties: Pinot Gris, Muscat, Irsai Oliver, Red Tramin, Pálava...
- red wines: rich with a distinctive bouquet: Malbec, Merlot...
- Fortified wines: Porto, Madeira...
- caribbean sugar cane rums
Will be happy to see you again! ;)
Petr Veselý
Petr Veselý
+420 774 335 118
cokobanka@cokobanka.cz
PS: bellow you can find all the treats mentioned above
100% čokoláda připravená z kakaových bobů vzácné aromatické odrůdy Criollo pěstovaných...
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého...
Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád...
Výjimečně aromatická 51% mléčná plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v...
Cenově výhodná sada 100% miničokoládek připravených z kakaových bobů vzácné aromatické...
Cenově výhodná sada 100% miničokoládek připravených z kakaových bobů vzácné aromatické...
Cenově výhodná sada 100% miničokoládek připravených z kakaových bobů vzácné aromatické...
75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné...
Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná miničokoládka, připravená z kakaových bobů vysoce...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda, připravená z kakaových bobů vysoce aromatické,...
Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová,...
100% čokoláda připravená z kakaových bobů vzácné aromatické odrůdy Criollo pěstovaných...
100% miničokoládka připravená z kakaových bobů vzácné aromatické odrůdy Criollo...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů vysoce aromatické...
Bitcoin, který si můžete dovolit! ;-) Výjimečná 65% tmavá čokoládová mince od mistra...
75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na...