Čokoláda - to nejlepší z planety Země
-
Degustační sady
-
Hořká čokoláda
-
Hořká 99-100%
-
Mléčná čokoláda
-
Mléčná nad 45%
-
Bílá čokoláda
-
Ochucená
-
Horká & kakao
-
S medailí
-
Plantážní
-
Vzácná
-
Vtipná
-
K vínu a rumům
-
Mini
-
Tabulková

47% čokoláda hladké a jemné textury v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La Laguna. Osloví vás hedvábně jemná textura s tóny cappuccina a horké čokolády,...

70% plantážní miničokoládka z plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa v Brazílii. V čokoládě se harmonicky snoubí chuťové tóny praženého kakaa, sušeného ovoce a exotického...

Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La Laguna. Osloví vás harmonie chutí, ve kterých lze cítit švestky, pražené kakao, na másle...

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní miničokoládka z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a...
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (také vzácných, chuťově výraznějších)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s kterými čokolatiéři navazují úzké kontakty.
- některé dokonce z jediné plantáže (single estate/ plantážní) a většinou z jediné oblasti (single origin) .
- „bean–to–bar“. To znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (např. alkalizace), pomalým mletím, provzdušňováním a mícháním vznikají čokolády bohaté na aroma, chuť i množství cenných látek. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.