Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem
Kód: AKTC02Detailní popis produktu
Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Bejofo Estate na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem.
Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček".
Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.
Kromě toho pěstuje také svůj vlastní pepř. Čokoláda nádherně voní a chutná právě po tomto koření, které vás bez pocitu pálení příjemně zahřeje.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2016 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- Great Taste Award- 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2018 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
- Great Taste Award - 1hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
Složení: kakaové boby a čisté kakaové máslo (min 75 %), organický třtinový cukr, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386 |
Energie v kcal | 575 |
Tuky v g | 45,81 |
z toho nasycené tuky v mg | 5,2 |
Sacharidy v g | 31,37 |
z toho cukry v g | 24,5 |
Bílkoviny v g | 9,3 |
Sůl v mg | 76,7 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 60 |
Bio: | ano |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Značka: | Akesson |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775