Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem

Kód: AKTC02
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Skladem (48 ks)

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená růžovým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: kakao 75%, organický třtinový cukr, čisté kakaové máslo, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, koření, pepř
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

O cestě rodiny Åkessonových do světa gurmánské čokolády, více o jejich kakaových plantážích a další zajímavosti o čokoládovně Åkesson najdete zde.