Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem

Kód: AKTC02
Plantážní Oceněná Bio
Značka: Akesson
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Skladem (17 ks)

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s černým pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2016 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • Great Taste Award- 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2018 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
  • Great Taste Award - 1hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: kakaové boby a čisté kakaové máslo (min 75 %), organický třtinový cukr, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Ušlechtilost: jedno-oblastní (single-origin), plantážní (single-plantation)
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
Obsah kakaové hmoty: 75
Značka: Akesson

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení