Bertil Akesson – čokolatiér rozpálený viking

Bertil-Akesson-v-susirne

Viking z Madagaskaru? Mmm – ano! Bertil Akesson Švédem je, odvážným také, na Madagaskaru bydlí. A piklí tam dost ostré čoko-příchutě! Nevíte, zda mrazí či hřejí. Specialitou pana Akessona je totiž příchuť pepře. Ten si mistr čokolatiér na Madagaskaru sám pěstuje, stejně jako kakaové boby. A kdyby jeden pepř! Celý pytel pepřů! Růžový, černý, divoký… A jak všechny chutnají? Jak trojité salto, co se povedlo! "Akessonovy pepřovky" řadím k našim nejlepším čokoládovým perdám, co mají říz. Doporučuji je především mužům, či jako dárek od ženy akrobatu svého srdce.

Akeson 2

Pak ale byl by tu dárek z nabídky Akesson od muže ženě? Na ženy drahý Bertil rozhodně nezapomíná. Dokonce nějak namíchal a zabalil vášeň – mléčnou čokoládu lehoulince oděnou do šátku s příchutí mořské soli. Čokoláda a sůl zní snad překvapivě, ale znáte to, v každém těstě na cukroví jest třeba špetičky soli. Jinak to není ono. Akesson tak představil světu "mořskou čokoládu“, která sesbírala tolik medailí a ženských srdcí, že láska na Zemi nemůže zhynout. A to je ten dárek od muže své divožence. Nemáte šanci selhat!

Akesson aniž to ve švédštině či angličtině tuší by si v českém jazyce zasloužil na obalu za svým logem – velkým "A" – stejně velký otazník. A? A co dál? Po takovém čoko-hýčkání? Akesson je zabalené dobrodružství. Letenka na Madagaskar v čokoládě. Nová inspirace na patře i pod zasněnými víčky.

Copyright © Eva Palátová, degustátorka Čokobanky.cz