Bertil Akesson – čokolatiér rozpálený viking

Bertil-Akesson-v-susirne

Viking z Madagaskaru? Mmm – ano! Bertil Akesson Švédem je, odvážným také, na Madagaskaru bydlí. A piklí tam dost ostré čoko-příchutě! Nevíte, zda mrazí či hřejí. Specialitou pana Akessona je totiž příchuť pepře. Ten si mistr čokolatiér na Madagaskaru sám pěstuje, stejně jako kakaové boby. A kdyby jeden pepř! Celý pytel pepřů! Růžový, černý, divoký… A jak všechny chutnají? Jak trojité salto, co se povedlo! "Akessonovy pepřovky" řadím k našim nejlepším čokoládovým perdám, co mají říz. Doporučuji je především mužům, či jako dárek od ženy akrobatu svého srdce.

Akeson 2

Pak ale byl by tu dárek z nabídky Akesson od muže ženě? Na ženy drahý Bertil rozhodně nezapomíná. Dokonce nějak namíchal a zabalil vášeň – mléčnou čokoládu lehoulince oděnou do šátku s příchutí mořské soli. Čokoláda a sůl zní snad překvapivě, ale znáte to, v každém těstě na cukroví jest třeba špetičky soli. Jinak to není ono. Akesson tak představil světu "mořskou čokoládu“, která sesbírala tolik medailí a ženských srdcí, že láska na Zemi nemůže zhynout. A to je ten dárek od muže své divožence. Nemáte šanci selhat!

Akesson aniž to ve švédštině či angličtině tuší by si v českém jazyce zasloužil na obalu za svým logem – velkým "A" – stejně velký otazník. A? A co dál? Po takovém čoko-hýčkání? Akesson je zabalené dobrodružství. Letenka na Madagaskar v čokoládě. Nová inspirace na patře i pod zasněnými víčky.

Copyright © Eva Palátová, degustátorka Čokobanky.cz

logo-Bertil Akesson 

Co můžete od Bertila ochutnat?

TABULKOVÉ ČOKOLÁDY 

Gurmánské tabulkové čokolády z dílny Bertila Åkessona vznikají z vybraných a vzácných odrůd kakaových bobů z Madagaskaru a v Brazílie. Bertilova řada čokolád sice není nijak rozsáhlá, ale patří mezi rekordmany v nasbíraných oceněních na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

KAKAOVÉ BOBY

Bertilovy kakaové boby z plantáží Ambolikapiky na Madagaskaru a Fazenda Sempre Firme v Brazílii patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa – z těch, které znáte od nás, např. Francois Pralus a Stéphane Bonnat. Jedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě, a odrůdy Forastero „Parasinho“.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko. 

Všechny čokopochoutky čokoládovny Akesson najdete v našem e-shopu ZDE.