Bertil Akesson – čokolatiér rozpálený viking

Bertil-Akesson-v-susirne

Viking z Madagaskaru? Mmm – ano! Bertil Akesson Švédem je, odvážným také, na Madagaskaru bydlí. A piklí tam dost ostré čoko-příchutě! Nevíte, zda mrazí či hřejí. Specialitou pana Akessona je totiž příchuť pepře. Ten si mistr čokolatiér na Madagaskaru sám pěstuje, stejně jako kakaové boby. A kdyby jeden pepř! Celý pytel pepřů! Růžový, černý, divoký… A jak všechny chutnají? Jak trojité salto, co se povedlo! "Akessonovy pepřovky" řadím k našim nejlepším čokoládovým perdám, co mají říz. Doporučuji je především mužům, či jako dárek od ženy akrobatu svého srdce.

Akeson 2

Pak ale byl by tu dárek z nabídky Akesson od muže ženě? Na ženy drahý Bertil rozhodně nezapomíná. Dokonce nějak namíchal a zabalil vášeň – mléčnou čokoládu lehoulince oděnou do šátku s příchutí mořské soli. Čokoláda a sůl zní snad překvapivě, ale znáte to, v každém těstě na cukroví jest třeba špetičky soli. Jinak to není ono. Akesson tak představil světu "mořskou čokoládu“, která sesbírala tolik medailí a ženských srdcí, že láska na Zemi nemůže zhynout. A to je ten dárek od muže své divožence. Nemáte šanci selhat!

Akesson aniž to ve švédštině či angličtině tuší by si v českém jazyce zasloužil na obalu za svým logem – velkým "A" – stejně velký otazník. A? A co dál? Po takovém čoko-hýčkání? Akesson je zabalené dobrodružství. Letenka na Madagaskar v čokoládě. Nová inspirace na patře i pod zasněnými víčky.

Copyright © Eva Palátová, degustátorka Čokobanky.cz

logo-Bertil Akesson 

Co můžete od Bertila ochutnat?

TABULKOVÉ ČOKOLÁDY 

Gurmánské tabulkové čokolády z dílny Bertila Åkessona vznikají z vybraných a vzácných odrůd kakaových bobů z Madagaskaru a v Brazílie. Bertilova řada čokolád sice není nijak rozsáhlá, ale patří mezi rekordmany v nasbíraných oceněních na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

KAKAOVÉ BOBY

Bertilovy kakaové boby z plantáží Ambolikapiky na Madagaskaru a Fazenda Sempre Firme v Brazílii patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa – z těch, které znáte od nás, např. Francois Pralus a Stéphane Bonnat. Jedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě, a odrůdy Forastero „Parasinho“.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko. 

Všechny čokopochoutky čokoládovny Akesson najdete v našem e-shopu ZDE.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení