Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami
s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země.
Ve francouzštině nesou čokolády označení: „Les Grands Crus“, v angličtině „single-origin“, česky „jedno-oblastní“. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Stephan Bonnat si plantáže pečlivě vybírá. Přináší čokolády z kakaových bobů pěstovaných pouze na plantážích, které mají tradici „Les Grands Crus historiques“.
Vytvořil i řadu čokolád z plantáží s výjimečnou historií: „Les Grands Crus d´Exception“
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Géant des Brumes je výjimečná 75% hořká čokoláda připravená z kakaových bobů...
Les Sirénes je výjimečná 75% hořká čokoláda připravená z čistých kakaových bobů...
Fondant au Cafe je prvotřídní hořká čokoláda s výraznou chutí černé kávy, která...
80% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu...
Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů pěstovaných na...
Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika....
Sedm tmavých 75% čokolád ušlechtilého původu od francouzského čokolatiéra Stéphana...
Bitcoin, který si můžete dovolit! ;-) Výjimečná 65% tmavá čokoládová mince od mistra...
75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero pěstovaných na Pobřeží...
75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné...
75% plantážní čokoláda je připravená z kakaových bobů pěstovaných na severním pobřeží...
Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z...
Chuťově pestrá čokoláda s výranou zemitostí a kořeněnými tóny skořice. V závěru se...