Tradiční horká čokoláda Bonnat 80%
Kód: BNHC05Detailní popis produktu
Bonnat „Boite Gouttes 80% de Cacao“ - tradiční francouzská horká čokoláda
80% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu tradiční francouzské horké čokolády nebo jako tajná ingredience do domácího pečiva. Hořká, intenzivní a jen pro opravdové čokoholiky! 250g čistého čokoládového zážitku v plechovce.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, cukr.
Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si cca 50 g čokolády (cca 2 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu, popř. cukr. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 250 g, výška 11 cm, průměr 7.5 cm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501 |
Energie v kcal | 603 |
Tuky v g | 46 |
z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
Sacharidy v g | 42,6 |
z toho cukry v g | 25,9 |
Bílkoviny v g | 8,8 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Horká čokoláda a kakao |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 80 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
Zdravotní a dietní info: | Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Typ čokolády: | hořké |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 250 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775