Horká čokoláda Francois Pralus Cacao Show 75% 1 kg

Kód: FPHC03KG1
Výhodné balení Oceněná
999 Kč 891,96 Kč bez DPH 99,90 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Horká čokoláda Francois Pralus „Cacao Show“ 75% 1 kg

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených pařížských kavárnách. Čokoláda, která oslnila porotu na Akademii Čokolády v roce 2009 natolik, že jim nezbylo než jí udělit zlatou medaili. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru. Čokoláda má formu prášku pro snadné rozpouštění.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie: Best Unflavoured Drinking Chocolate

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–100 g čokolády (2–4 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Složení: nízkotučný kakaový prášek 67%, jemně drcená čokoláda z kakaových bobu z Madagaskaru (kakaové boby min 75%, cukr, kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů).  Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 1 kg – plastový pytel

Upozornnění: obrázek je pouze ilustrativní. Mistička není součástí balení.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 1873
Energie v kcal 451
Tuky v g 27
    z toho nasycené tuky v g 17
Sacharidy v g 23
    z toho cukry v g 8,9
Bílkoviny v g 18
Sůl v g 0,03

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775