Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan

Pralus3

Jeho otec se narodil na Marsu. To není překlep, ale osada ve Francii. Maličký synek ufonek – Francois Pralus – tehdy netušil, že zdědil nadpozemské nadání. A že to nebude talent božský, ale pekelný! Jeho čertovsky dobré čokolády mají růžky! Jeden z produktů pana Praluse je dokonce přímo nazván: "Pekelná pralinka“ a je snad nejsmyslnějším hříchem světa. Vlastně vesmíru.

Že tvář dnes souvisí s prodejem výrobku, k tomu mám jako autor knih dlouhý štrúdl výhrad, ale zrovna u čokolád a případu pana Praluse je jeho tvář komplexní vizitka. Kudrnáč, rozpustilý úsměv. Od pohledu rošťák a pokušitel. A jeho čokolády? Nymlich to samé! Troufalá galaktická vyjížďka! Mnoho divení a nových obličejů na nikdy nezažité chuťové vjemy.

pRALUS1

 Francois Pralus sám sebe nazývá: čokolatiér dobrodruh. To proto, že sjezdil celý svět, aby pro svoji rodinnou čokoládovnu našel ty nejlepší kakaové boby. Trajdal po čertech dlouho, jako by na Zemi ne a ne najít tu dochuť temného vesmíru. Onu příměs mléčné dráhy. Drsnou a přitažlivou zároveň. A našel? Kdovíkam odletěl, ale našel! Dnes sbírá světová ocenění, má svoji plantáž na Nosy Be a také školku stromů pro chuťově nejdrzejší výrostky kakaovníky. Tak trochu opravdu přivezl hvězdičky na Zemi.

pralus4

Pralusova čokoládová řada 75% čokolád je hrubější a neukázněnější oproti uhlazeným pětasedmdesátkám Bonnatovým. Pralus snad nejlépe chutná v nějaký rebelský den. Jeho čokolády přidávají grády! Nadzvednou vás ze Země. A na dobu, co vydrží čtvereček čokolády v puse, možná také odletíte na svou oblíbenou planetu… Příjemné sebe-objevování přeji a pozor na velký třesk!

Copyright © Eva Palátová, degustátorka Čokobanky.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení