Michel Cluizel – čokolatiér svůdník

Michel-Cluizel-s-rodinou

Nevím, jak se tak naši nejlepší čokolatiéři uměli narodit, všichni tři mají svůdná jména a Michel Cluizel má to nejsvůdnější. I jeho čokolády vám doslova a do písmene dávají pusinku. Jsou chuťově oblé, jemné a starostlivé. Také jsou tenčí, křehčí, rozplývají se na jazyku jako vášeň sama. Jsou nádherně přístupné i všem čoko-nesmělým a ne náhodou s nimi na degustacích začínáme. Svádíme publikum!

Cluizel trufels

Jak může být čokoláda vzdušná? A přitom mít nadále svých poctivých určených mnoho gramů i hutných 60–70% kakaa? Jak do temné hmoty přimíchal pan Michel Cluizel lehkost bytí? Snad k fíglu přispívá i jeho dosti neotřelá patentová známka: "Noble Ingredients“ (vznešené a urozené suroviny). Takto opatentované čokolády mohou v praxi obsahovat výhradně čisté kakaové máslo (nikoli rostlinný tuk), pouze třtinový cukr (namísto řepného) a specificky přírodní Bourbon vanilku (kdepak vanilin). A to je vše. Sojový lecitin a geneticky modifikované organismy zakázány. Čistá příroda v čokoládě.
 
 CLUIZEL_ambiance_carrés_ART_1
 
Rodinná francouzská čokoládovna Michel Cluizel ladí svoji čokoládu jak housle už po tři generace. Narozdíl od svého soupeře – pana Bonnata – však Cluizel neustrnul na tradičním předpotopním designu svých obalů a nedávno odvážně do své grafiky hned dvakrát vstoupil. Barvy Cluizel čokolád tak svádí i svým spektrem jako louka kytek. Skoro byste si k papíru i chtěli přivonět. Cluizel obkoukal radost přírody po všech stránkách.

Svůj jemnocit Cluizel dokládá i v neobvykle dlouhé řadě mikro-dobrůtek. Ať už ručně vyráběných, či sériově ražených tzv. napolitánek – což jsou zmenšeninky velkých čokolád, které dozdobí šálek kávy a den. Někdy i noc! Nechte se svést!

Copyright © Eva Palátová, degustátorka Čokobanky.cz 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení