Nevím, jak se tak naši nejlepší čokolatiéři uměli narodit, všichni tři mají svůdná jména a Michel Cl...
O čokoládě
Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli se koho zeptat...
Jeho otec se narodil na Marsu. To není překlep, ale osada ve Francii. Maličký synek ufonek – Francoi...
Kdosi jednou řekl: "Vše dobré chce čas.“ Ať už jde o ukotvený vztah, chuťově propojené jídlo, či kni...
Kakao z jediného ostrova: Madagaskar. Řekněte jej nahlas a sledujte obrazy vlastní mysli. Všech...
Viking z Madagaskaru? Mmm – ano! Bertil Akesson Švédem je, odvážným také, na Madagaskaru b...
Erythritol v kostce Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...
Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na sk...
Na začátku Academy of Chocolate bylo pět britských odborníků a milovníků čokolády. Spojovalo je přes...
International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž n...
Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházející z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...
Podrtit, vytřídit, namlet. To jsou další důležité kroky, které kakaové boby musí podstoupit po předc...
Autor: Menakao Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik ...
Bez fermentace by čokoláda nikdy nebyla čokoládou. Je to doslova fascinující proces, kdy se kakaové ...
Autor: Ajala (čokolatiéři Ajala) Jak si vychutnat umění degustace čokolády a zakusit tuto lahůdku v...
Pražení kakaových bobů. Magická fáze přeměny, díky které se rozvine typické aroma bobů, zmírní se je...