O čokoládě

Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli koho se zeptat...

Sem postupně přidáváme články, kterých sice máme hromadu, ale přehodit to sem chvilku trvá.

Když se přihlásíte k odběru našeho čokoládového občasníku (newsletteru) tak žádný nezmeškáte.

 

Jak vzniká čokoláda, pochoutka Bohů? Odhalte její tajemství

Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik dní, ale také ...

Odrůdy kakaových bobů: Criollo, Forastero a Trinitario

Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházejíci z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...

Přírodní sladidlo Erythritol

Erythritol v kostce  Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...

Umění degustace čokolády

Umění degustace čokolády aneb jak si vychutnat dobrou čokoládu všemi smysly Dobrá čokoláda, stejně...