O čokoládě

Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli koho se zeptat...

Sem postupně přidáváme články, kterých sice máme hromadu, ale přehodit to sem chvilku trvá.

Když se přihlásíte k odběru našeho čokoládového občasníku (newsletteru) tak žádný nezmeškáte.

 

Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan

Jeho otec se narodil na Marsu. To není překlep, ale osada ve Francii. Maličký synek ufonek – Franc...

Michel Cluizel – čokolatiér svůdník

Nevím, jak se tak naši nejlepší čokolatiéři uměli narodit, všichni tři mají svůdná jména a Michel Cl...

Odrůdy kakaových bobů: Criollo, Forastero a Trinitario

Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházejíci z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...

Stephane Bonnat - čokolatier čaroděj

Kdosi jednou řekl: „Vše dobré chce čas.“ Ať už jde o ukotvený vztah, chuťově propojené jídlo, či kni...

Umění degustace čokolády

Umění degustace čokolády aneb jak si vychutnat dobrou čokoládu všemi smysly Dobrá čokoláda, stejně...