O čokoládě

Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli koho se zeptat...

Sem postupně přidáváme články, kterých sice máme hromadu, ale přehodit to sem chvilku trvá.

Když se přihlásíte k odběru našeho čokoládového občasníku (newsletteru) tak žádný nezmeškáte.

 

Academy of Chocolate: odhaluje ty nejlepší i férové čokolády

Na začátku Academy of Chocolate bylo pět britských odborníků a milovníků čokolády. Spojovalo je přes...

Drcení, třídění a mletí kakaových bobů pro nejjemnější čokoládu

Podrtit, vytřídit, namlet. To jsou další důležité kroky, které kakaové boby musí podstoupit po předc...

Fermentace: První krok, kdy se rodí základ pro prvotřídní lahůdku jménem čokoláda

Bez fermentace by čokoláda nikdy nebyla čokoládou. Je to doslova fascinující proces, kdy se kakaové ...

Great Taste Award ocení největší gurmáni

Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na sk...

International Chocolate Awards: těší vášnivé čokoholiky a podporuje farmáře i čokolatiéry

International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž n...

Jak vzniká čokoláda, pochoutka Bohů? Odhalte její tajemství

Autor: Menakao Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik ...

Odrůdy kakaových bobů: Criollo, Forastero a Trinitario

Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházející z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...

Pražení: klíčový moment, kdy se rodí aroma čokolády

Pražení kakaových bobů. Magická fáze přeměny, díky které se rozvine typické aroma bobů, zmírní se je...

Přírodní sladidlo Erythritol

Erythritol v kostce  Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...

Umění degustace čokolády

Autor: Ajala (čokolatiéři Ajala) Jak si vychutnat umění degustace čokolády a zakusit tuto lahůdku v...