Na začátku Academy of Chocolate bylo pět britských odborníků a milovníků čokolády. Spojovalo je přes...
O čokoládě
Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli koho se zeptat...
Sem postupně přidáváme články, kterých sice máme hromadu, ale přehodit to sem chvilku trvá.
Když se přihlásíte k odběru našeho čokoládového občasníku (newsletteru) tak žádný nezmeškáte.
Podrtit, vytřídit, namlet. To jsou další důležité kroky, které kakaové boby musí podstoupit po předc...
Bez fermentace by čokoláda nikdy nebyla čokoládou. Je to doslova fascinující proces, kdy se kakaové ...
Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na sk...
International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž n...
Autor: Menakao Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik ...
Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházející z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...
Pražení kakaových bobů. Magická fáze přeměny, díky které se rozvine typické aroma bobů, zmírní se je...
Erythritol v kostce Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...
Autor: Ajala (čokolatiéři Ajala) Jak si vychutnat umění degustace čokolády a zakusit tuto lahůdku v...