O čokoládě

Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli se koho zeptat... 

Michel Cluizel – čokolatiér svůdník

Nevím, jak se tak naši nejlepší čokolatiéři uměli narodit, všichni tři mají svůdná jména a Michel ...

Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan

Jeho otec se narodil na Marsu. To není překlep, ale osada ve Francii. Maličký synek ufonek – Franc...

Stephane Bonnat - čokolatiér čaroděj

Kdosi jednou řekl: "Vše dobré chce čas.“ Ať už jde o ukotvený vztah, chuťově propojené jídlo, či k...

Menakao – lemur v čokoládě?

Kakao z jediného ostrova: Madagaskar. Řekněte jej nahlas a sledujte obrazy vlastní mysli. Vše...

Bertil Akesson – čokolatiér rozpálený viking

Viking z Madagaskaru? Mmm – ano! Bertil Akesson Švédem je, odvážným také, na Madagaskaru...

Přírodní sladidlo Erythritol

Erythritol v kostce  Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...

Great Taste Award ocení největší gurmáni

Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na sk...

Academy of Chocolate: odhaluje ty nejlepší i férové čokolády

Na začátku Academy of Chocolate bylo pět britských odborníků a milovníků čokolády. Spojovalo je přes...

International Chocolate Awards: těší vášnivé čokoholiky a podporuje farmáře i čokolatiéry

International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž n...

Odrůdy kakaových bobů: Criollo, Forastero a Trinitario

Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházející z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...

Drcení, třídění a mletí kakaových bobů pro nejjemnější čokoládu

Podrtit, vytřídit, namlet. To jsou další důležité kroky, které kakaové boby musí podstoupit po předc...

Jak vzniká čokoláda, pochoutka Bohů? Odhalte její tajemství

Autor: Menakao Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik ...

Fermentace: První krok, kdy se rodí základ pro prvotřídní lahůdku jménem čokoláda

Bez fermentace by čokoláda nikdy nebyla čokoládou. Je to doslova fascinující proces, kdy se kakaové ...

Umění degustace čokolády

Autor: Ajala (čokolatiéři Ajala) Jak si vychutnat umění degustace čokolády a zakusit tuto lahůdku v...

Pražení: klíčový moment, kdy se rodí aroma čokolády

Pražení kakaových bobů. Magická fáze přeměny, díky které se rozvine typické aroma bobů, zmírní se je...