Pražení kakaových bobů. Magická fáze přeměny, díky které se rozvine typické aroma bobů, zmírní se je...
O čokoládě
Vše co jste kdy chtěli vědět o čokoládě a neměli koho se zeptat...
Autor: Ajala (čokolatiéři Ajala) Jak si vychutnat umění degustace čokolády a zakusit tuto lahůdku v...
Bez fermentace by čokoláda nikdy nebyla čokoládou. Je to doslova fascinující proces, kdy se kakaové ...
Autor: Menakao Napadlo vás někdy, že výroba čokolády je tak trochu alchymie? Nejen že trvá několik ...
Podrtit, vytřídit, namlet. To jsou další důležité kroky, které kakaové boby musí podstoupit po předc...
Kakaovník (Theobroma cacao) je nízký strom pocházející z oblasti tropické střední Ameriky a Amazonie...
International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž n...
Na začátku Academy of Chocolate bylo pět britských odborníků a milovníků čokolády. Spojovalo je přes...
Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na sk...
Erythritol v kostce Představujeme vám přírodní sladidlo Erythritol, které dodává sladkou chuť...