Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

International Chocolate Awards: těší vášnivé čokoholiky a podporuje farmáře i čokolatiéry

International Chocolate Awards je v současnosti jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž na světě, která oceňuje a odhaluje ty nejlepší čokolády z celého světa a produkty z vynikající čokolády vyrobené. Usiluje také o podporu inovativních čokolatiérů, malých, ale kvalitních čokoládoven a farmářů, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Michel-Cluizel-International-chocolate-awards-Chocobanka-czAutor: Čokobanka

Založena byla v roce 2012 a za jejím úsilím stojí mezinárodní skupina nezávislých partnerů ve Velké Británii, Itálii a USA. Spojuje je nezdolná vášeň pro čokoládu, dlouholeté zkušenosti s degustací a hodnocením čokolád, ale i pořádání akcí zasvěcených těm nejlepším čokoládám.  

Na pravidla soutěže a hodnocení čokolád bedlivě dohlíží stálí členové hlavní poroty, partneři z jednotlivých zemí a nezávislí odborníci. Nechybí mezi nimi degustátoři, cukráři, novináři, blogeři, someliéři či kuchaři.

Přihlásit se do soutěže mohou všichni maloobchodní výrobci čokolády, kteří splňují kritéria kvality stanovená v pravidlech.

Soutěž se každým rokem šíří do nových regionů po celém světě. Nechybí Itálie, Velká Británie, USA, Německo, Skandinávie, Belgie a další. Vítězové regionálních soutěží jsou pak vysláni na světové finále, které vždy vybere a ocení nejlahodnější čokolády roku.

International-chocolate-awards-loga-cokobanka-cz

Cílem soutěže je také poodhalit všem milovníkům čokolády tajemství tvrdé práce, která se s výrobou nejkvalitnější čokolády pojí. Tím pomáhá těmto čokolatiérům rozvíjet jejich řemeslo a šířit kvalitní čokoládu po celém světě.

"Doufáme, že pomůžeme objevit tu nejlepší čokoládu vyrobenou z nejlepšího kakaa, abychom pomohli výrobcům čokolády, čokolatiérům a kakaovým farmářům pokračovat ve výrobě vynikajícího kakaa a excelentní čokolády na světě," říkají zástupci International Chocolate Awards.

francois-pralus-sada-zatisi-cokolady-pekelne-pralinky-cokobanka-czFoto: Francois Pralus

A které z našich oblíbených čokolád si toto ocenění vysloužily?

V našem e-shopu je to třeba vysokoprocentní mléčná Francois Pralus Mélissa 45% z vysoce aromatických kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Dále poctivá bílá čokoláda Ivoire od Michela Cluizela, ale i degustační Michelova sada Byl jednou jeden kakaový bob, která vám umožní bohatě nahlédnout do tajů výroby prvotřídní čokolády. 

Michel-Cluizel-degustacni-sada-cokolad-boby-cokobanka-cz-web
Autor: Michel Cluizel

Mezi oceněnými nechybí ani excelentní čokoška Akesson 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem z dílny čokovikinga Bertila nebo pekelná pralinka Francois Pralus Infernale Noir plná hustého krému z pražených mandlí a lískových oříšků, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. 

Mňam. :-) Všechny čokolády ověnčené cenami z mezinárodních soutěží najdete v našem e-shopu zde.

Autor: Martina Burýšková

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení