Degustační sada Michel Cluizel „Byl jednou jeden kakaový bob“ s dárkovou taškou
Kód: MCN-12909Detailní popis produktu
Degustační sada Michel Cluizel „Byl jednou jeden kakaový bob“ – „Il Etait Une Feve“ s dárkovou taškou
Degustační sada „Il était une feve“ Vás provede celým procesem přípravy prvotřídní čokolády. Možná poprvé ochutnáte:
- pražené kakaové boby
- kakaové máslo
- kakaovou hmotu, ze které vzniká čokoláda
Druhou částí degustační sady jsou čokolády od bílé až po hořkou v podobě 25 čokoládových disků:
- bílá čokoláda Ivoire 33%
- vysokoprocentní mléčná čokoláda Grand Lait 45%
- plantážní hořká čokoláda Los Ancones 67% Bio (Dominikánská Republika)
- hořká čokoláda Noir 72%
- hořká čokoláda Grand Noir 85%
Tato degustační sada je výjimečným zážitkem, který Vám umožní nahlédnout do tajů výroby prvotřídní čokolády. Přiložen je profesionální průvodce ve francoužštině a angličtině s krásnými fotografiemi.
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích.
Luxusní papírová krabička je chráněna průhledným přebalem.
K degustační sadě dostanete také originální dárkovou tašku Michel Cluizel z pevného papíru, do které degustační sada kásně vklouzne a vytvoří tak elegantní dárek.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Ivoire 33%:
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „White plain origin bars“
- finalista, International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – White plain/origin bars“
- Grand Lait 45%:
- zlatá medaile, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- Los Ancones 67% Bio:
- vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Noir 72%:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80 %“
- Grand Noir 85%:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Over 80 %“
Složení: kakao, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, barviva (karmín, kurkumin, E171, E172), emulgátor: řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a rozměry degustační sady: 105 g, 335 x 110 x 25 mm
Rozměr dárkové tašky: 440 x 160 x 70 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2545,09 |
Energie v kcal | 608,87 |
Tuky v g | 49,15 |
z toho nasycené tuky v g | 30,34 |
Sacharidy v g | 25,09 |
z toho cukry v g | 25,01 |
Bílkoviny v g | 7,85 |
Sůl v g | 0,04 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.105 kg |
Obsah kakaové sušiny: | 33, 45, 67, 72, 85 |
Příchuť: | BEZ příchutě |
Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Dietní info: | Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario, Blend (směs) |
Původ kakaových bobů: | Blend (směs), Dominikánská republika |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 105 |
FejkA: | A |
FejkB: | B |
FejkC: | C |
FejkD: | D |
FejkE: | E |