Vzácná čokoláda - čokoláda ze vzácných odrůd kakaových bobů
Kouzelná rostlina Theobroma cacao neboli kakovník existuje ve spoustě podob. Na velkých plantážích se pěstují klony s velkými výnosy, obvykle chuťově ploché a nezajímavé. Z těch se vyrábějí průmyslové čokolády, které si můžeme hodit do košíku v každém supermarketu.
Na druhém konci tohoto spektra jsou vzácné pralesní odrůdy, experimentální kříženci a další odrůdy šlechtěné a pěstované přesvědčenými nadšenci. Čokolády z nich připravené najdete v této sekci. Přejeme Vám vzrušující gurmánské zážitky!

Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika....

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z...

Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází...

Čokoláda je chuťově vyvážená s velmi jemnou hořkostí a příjemnou ovocitostí....

75% tmavá čokoláda z kakaových bobů pocházejících z přírodní rezervace Indio Maíz v...

Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Porcelana – nejvzácnější a...