Mléčná čokoláda Bonnat Dos Cielos
Kód: BNTC99Detailní popis produktu
Vysokoprocentní mléčná čokoláda Bonnat Dos Cielos 65%
Dos Cielos je výjimečná vysokoprocentní 65% mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů pěstovaných v kolumbijské džungli, které si po pražení zachovávají svou jasnou a zlatou barvu. Tato zvláštnost umožňuje výrobu mléčné čokolády s 65 % kakaa a usnadňuje zachování všech aromat přítomných v bobech. Skutečný poklad s příchutí karamelu, svěží zlaté, slunné džungle, který okouzlí milovníky čokolád. Jedná se o limitovanou edici.
Získané ocenění z mezinárodních soutěží:
- Bonnat Dos Cielos: velmi vzácná a limitovaná tabulka čokolády - opravdový poklad s příchutí karamelu a slunečné kolumbijské džungle. Dos Cielos je výjimečná, protože její kakaové boby si po upražení zachovávají svou jasnou a zlatou barvu. Tato zvláštnost umožňuje výrobu mléčné čokolády s 65 % kakaa a usnadňuje uchování všech aromat přítomných v bobech, což potěší milovníky čokolády (jde o novinku, která se prozatím neměla žádných soutěží šanci účastnit, ale po naší degustaci jde o výjimečnou čokoládu).
Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 65 %), cukr, sušené mléko.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2619 |
Energie v kcal | 626 |
Tuky v g | 49 |
z toho nasycené tuky v g | 31,5 |
Sacharidy v g | 40,5 |
z toho cukry v g | 30,6 |
Bílkoviny v g | 8 |
Sůl v g | 0,13 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Kolumbie |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 100 |
Značka: | Bonnat |
Výrobce: | Bonnat |
ziskovost: | A1 |
Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775