Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.

Pražené makadamové ořechy obalené v hořké čokoládě z kakaových bobů Rugoso. Intenzivně...

Degustační sada oblíbených single origin čokoládových mincí od Bonnata představuje...

Jedna z nejslavnějších odrůd světa Chuao z dílny mistra čokolatiéra Francoise Praluse,...

Hořká čokoláda z kakaových bobů z oblasti Choroni exkluzivní kolekce Ateliér...

Hořká čokoláda z kakaových bobů Rugoso exkluzivní kolekce Ateliér čokoládovny...

Hořká čokoláda z kakaových bobů Rugoso, s panko strouhankou, exkluzivní kolekce Ateliér...

75% miničokoládka připravená z kakaových bobů odrůdy Nacional (jinak též známé pod...

80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a...

Poctivý pistáciový krém z dílny Francois Pralus z jemně pražených pistácií, špetky...

72% tmavá čokoláda k polosuchým bílým vínům. Čokoláda z kakaových bobů z Peru obsahuje...

Extravagantní 78% hořká čokoláda z Brazílie s kořením, která se harmonicky snoubí s...

Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...

Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika....

Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...

Mléčná bean-to-bar tabulka je nejvýše ceněnou českou čokoládou na mezinárodních...

Smetanově jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů...

75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné...

75% plantážní čokoláda je připravená z kakaových bobů pěstovaných na severním pobřeží...

70% plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa. V...

Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil...

Inovativní forma mléčné čokolády – kromě mléka obsahuje přepuštěné hnědé máslo, díky...

Tmavá 68% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v Dominikánské republice, kterou si...

Degustační sada se 4 x 100g čokoládami pro pokročilé milce mléčné vysokoprocentní...

Getmese je tradiční švédský pokrm. Vyrábí se ze syrovátky z kozího mléka, která se vaří...

Chuťově zajímavá a pestrá čokoláda bohatá na kořeněné, ovocné a dřevité tóny. Možná...

66% bean-to-bar tmavá čokoláda je slazená kokosovým cukrem. Okouzlí vás jemnou...

Do stínu kokosových palem vás zanese kolibřík s touto 44% bean-to-bar veganskou...

Čisté (100%) kakao z chuťově bohatých kakaových bobů z Dominikánské republiky ve...

V regionu Cuzco v Peru se pěstuje kakao "Chuncho", které roste v údolí Quillabamba pod...

Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...