Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Čokoláda Bonnat Chuao 75%

Kód: BNTC01
Plantážní Oceněná
Značka: Bonnat
249 Kč 216,52 Kč bez DPH 249 Kč / 100 g
Skladem (44 ks)

75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné znalci na celém světě. Čokoláda je na špičce jazyka lehounce pálivá, na patře ovocná s patrnými tóny koření a květového nektaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Bonnat Chuao 75% (vesnice Chuao, Venezuela)

75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné znalci na celém světě. Plantáž Chuao ve Venezuele má velmi malou produkci, ale boby zde pěstované jdou mezi výrobci delikátní čokolády doslova na dračku.

Tato čokoláda z dílny pana Bonnata je chuťově velmi pestrá. Na špičce jazyka lehounce pálivá, na patře ovocná s patrnými tóny koření a květového nektaru. Čokoláda má též krásný dlouhý chuťový dozvuk.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2020 European, Middle East and African Bean-to-bar Competition, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), cukr.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • prvotřídní kakaové boby, čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501
Energie v kcal 598
Tuky v g 46
    z toho nasycené tuky v g 29,65
Sacharidy v g 42,6
    z toho cukry v g 25,9
Bílkoviny v g 8,8
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Venezuela
Odrůda kakaových bobů: Chuao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 75
ziskovost: A3
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EP Avatar autora | 5.9.2018
"Chuao" / čuao/ určitě nazvali podle "čumlání". Dobrota!
5
JJ Avatar autora | 15.8.2018
Jemňoučká... kamarádi vinaři by řekli, že chuť je "hezky zakulacená"

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení