Cestovatelská degustační sada Francois Pralus Mini Reglette 20 ks

Kód: FPDS02
349 Kč 303,48 Kč bez DPH 349 Kč / 100 g
Skladem (25 ks)

Degustační sada dvaceti jednooblastních (single-origin) miničokoládek z deseti různých plantáží Vás vezme na čokoládovou cestu kolem světa a získá si Vás svými nečekanými a neotřelými chutěmi. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cestovatelská degustační sada Francois Pralus Mini Reglette 20 ks 100 g

Degustační sada dvaceti jednooblastních (single-origin) miničokoládek z deseti různých plantáží Vás vezme na čokoládovou cestu kolem světa a získá si Vás svými nečekanými a neotřelými chutěmi.

Obsahuje 10 druhů 75% čokolád. Seznámíte se s čokoládami z oblastí: Papouasie (Papua – Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor).

V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí. K zakoupenému produktu doporučujeme stáhnout pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE, které vás vaší domácí degustací čokolád provedou.

Degustační poznámky k čokoládám:

  • Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
  • Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
  • Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
  • Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
  • Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
  • Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
  • Ghana Forastero Bio: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
  • Madagascar Criollo Bio: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
  • Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
  • Equateur Arriba Bio: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, vajec, lepku a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost: 100 g

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbie, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Tanzánie, === ASIE ===, Indonésie, Papua - Nová Guinea
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 100
Druh čokolády: hořké
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Zobrazit celý popis