Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Plantážní hořké miničokoládky Michel Cluizel (min. 70%) za výrobní cenu v rozevíracím...
Čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jedno-oblastních (single-origin) čokolád...
Cestovní gurmánskou sadu dvaceti mléčných miničokoládek při vašich cestách v...
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého...
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...
Degustační sada hořkých plantážních miničokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 28...
Degustační sada sedmi plantážních tmavých čokolád Michel Cluizel pro čokoznalce, kteří...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
73% plantážní čokoláda „Vila Gracinda“ z ostrova Svatého Tomáše. V hlaďounké čokoládě...
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Forastero pěstovaného na ostrově Svatého...