Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“
Kód: MCDS-12936Související produkty
Detailní popis produktu
Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“
Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků výjimečných plantážních čokolád nabízí 3 různé aktivity pro odhalování a hádání nesčetných chuťových nuancí čokolády.
Hra slibuje nezapomenutelné chvíle gurmánské i společenské zábavy i nové znalosti. Ideální jako dárek pro rodiny, přátele, čokoholiky a gurmány, pro všechny, kteří rádi objevují nové obzory a výzvy a rádi se baví. Hra je vhodná pro děti (doporučeno od 5 let) i dospělé, od amatérů po znalce.
Hra je pouze v ANGLICKÉM a FRANCOUZSKÉM JAZYCE. V českém jazyce si můžete stáhnout originální degustační poznámky a umění degustace z Čokobanky.
TIP: Hru můžete hrát znova a znova. Nezbývají-li vám vzorky, stačí doplnit. sadou miničokoládek Cluizel: Např. sada 40 ks plantážních hořkých, 10 ks Laguna Lait, 10 ks Mangaro Lait, 1 ks Riachuelo Lait nebo si vyberte si sami ze všech miničokoládek Cluizel.
Aktivity jsou popsané na několika lákavě ilustrovaných kartách. Provedou vás zážitkem v různých stupních obtížnosti a v ideální sekvenci, která otestuje vaši bystrost, vyzve vaše smysly a polechtá vaše chuťové pohárky! S přáteli, rodinou i sami si vychutnáte 3 následující typy aktivit:
- Vícesmyslový ponor: Digitální platforma "Les Sens du Chocolat" vás krok za krokem provede ponořením se do jedinečného prostředí, odkud čokolády pocházejí a prvními okamžiky vícesmyslového zážitku ochutnávání čokolád. (Audiovizualní prezentace je dosažitelná po otevření QR kódu z karty)
- Zkoumání: Vyzkoušíte si identifikovat konkrétní chuťové vjemy a tóny každé čokolády tím, že si vybíráte ze seznamu chutí na stránce herní karty.
- Použití nových znalostí: Vaším úkolem bude na závěr rozpoznat chuťový profil a tedy i název čokolády, která se skrývá v tajemném čtverečku s otazníkem.
Plantážní čokolády jsou čokolády královské kvality, pocházejících z jediné plantáže a nesou tak jedinečný chuťový otisk. V sadě najdete čokolády hořké i mléčné ze sedmi výjimečných kakaových plantáží světa.
Hořké plantážní miničokoládky:
- Mangaro 71% (Madagaskar),
- El Jardín 75% (Kolumbie),
- Los Ancones 73% (Dominikánská Republika),
- Mokaya 75% (Mexiko),
- Vila Gracinda 73% (Ostrov Svatého Tomáše),
- Riachuelo 70% (Brazílie),
- La Laguna 70% (Guatemala)
Mléčné plantážní miničokoládky:
- La Laguna Lait 47% (Guatemala)
- Riachuelo Lait 51% (Brazílie)
- Mangaro Lait 50% (Madagaskar)
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Mangaro 71%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021
- El Jardín 75%
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- Mokaya 75%:
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- Vila Gracinda 73%:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- Los Ancones 73%:
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- Laguna 70%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
- Laguna Lait 47%
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
- Riachuelo Lait 51%
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
- Mangaro Lait 50%
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost : 275 g čokolády
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2439 |
Energie v kcal | 584,49 |
Tuky v g | 44,31 |
z toho nasycené tuky v g | 27,39 |
Sacharidy v g | 32,42 |
z toho cukry v g | 28,9 |
Bílkoviny v g | 8,4 |
Sůl v g | 0,09 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.275 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 47, 50, 51, 70, 71, 73, 75 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 275 |
Druh: | hořké |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775