Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“

Kód: MCDS-12936
Novinka Oceněná
1 199 Kč 1 042,61 Kč bez DPH 436 Kč / 100 g
Skladem (19 ks)

Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků výjimečných plantážních čokolád nabízí 3 různé aktivity pro odhalování a hádání nesčetných chuťových nuancí čokolády. Hra slibuje nezapomenutelné chvíle gurmánské i společenské zábavy i nové znalosti. Ideální jako dárek pro rodiny, přátele, čokoholiky a gurmány, pro všechny, kteří rádi objevují nové obzory a výzvy a rádi se baví. Hru můžete hrát znova a znova! Hra je pouze v ANGLICKÉM a FRANCOUZSKÉM JAZYCE.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“

Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků výjimečných plantážních čokolád nabízí 3 různé aktivity pro odhalování a hádání nesčetných chuťových nuancí čokolády.

Hra slibuje nezapomenutelné chvíle gurmánské i společenské zábavy i nové znalosti. Ideální jako dárek pro rodiny, přátele, čokoholiky a gurmány, pro všechny, kteří rádi objevují nové obzory a výzvy a rádi se baví. Hra je vhodná pro děti (doporučeno od 5 let) i dospělé, od amatérů po znalce.

Hra je pouze v ANGLICKÉM a FRANCOUZSKÉM JAZYCE. V českém jazyce si můžete stáhnout originální degustační poznámky a umění degustace z Čokobanky.

TIP: Hru můžete hrát znova a znova. Nezbývají-li vám vzorky, stačí doplnit. sadou miničokoládek Cluizel:  Např. sada 40 ks plantážních hořkých, 10 ks Laguna Lait 10 ks Mangaro Lait, 1 ks Riachuelo Lait nebo si vyberte si sami ze všech miničokoládek Cluizel.

 

Aktivity jsou popsané na několika lákavě ilustrovaných kartách. Provedou vás zážitkem v různých stupních obtížnosti a v ideální sekvenci, která otestuje vaši bystrost, vyzve vaše smysly a polechtá vaše chuťové pohárky! S přáteli, rodinou i sami si vychutnáte 3 následující typy aktivit:

  • Vícesmyslový ponor: Digitální platforma "Les Sens du Chocolat" vás krok za krokem provede ponořením se do jedinečného prostředí, odkud čokolády pocházejí a prvními okamžiky vícesmyslového zážitku ochutnávání čokolád. (Audiovizualní prezentace je dosažitelná po otevření QR kódu z karty)
  • Zkoumání: Vyzkoušíte si identifikovat konkrétní chuťové vjemy a tóny každé čokolády tím, že si vybíráte ze seznamu chutí na stránce herní karty.
  • Použití nových znalostí: Vaším úkolem bude na závěr rozpoznat chuťový profil a tedy i název čokolády, která se skrývá v tajemném čtverečku s otazníkem.

Plantážní čokolády jsou čokolády královské kvality, pocházejících z jediné plantáže a nesou tak jedinečný chuťový otisk. V sadě najdete čokolády hořké i mléčné ze sedmi výjimečných kakaových plantáží světa.

Hořké plantážní miničokoládky:

Mléčné plantážní miničokoládky:

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Mangaro 71%
    • 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021
  • El Jardín 75%
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
    • 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • Mokaya 75% Bio:
    • 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 
  • Vila Gracinda 73%:
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
    • 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • Los Ancones 73% Bio:
    • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • Laguna 70%
    • 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
  • Laguna Lait 47%
    • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
  • Riachuelo Lait 51%
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
    • 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
    • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
  • Mangaro Lait 50%
    • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
    • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost : 275 g čokolády

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2439
Energie v kcal 584,49
Tuky v g 44,31
    z toho nasycené tuky v g 27,39
Sacharidy v g 32,42
    z toho cukry v g 28,9
Bílkoviny v g 8,4
Sůl v g 0,09

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.275 kg
? Obsah kakaové hmoty: 47, 50, 51, 70, 71, 73, 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
? Dobrůtka získala ocenění: ano
? Původ kakaových bobů: Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 275
Druh: hořké
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Zobrazit celý popis