Mléčná čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50%

Kód: MCTC-12141
129 Kč 112,17 Kč bez DPH 184,29 Kč / 100 g
Skladem (198 ks)

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v chutě tropického ovoce a rozinek, následované dochutí s tóny světlého medu a perníku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v chutě tropického ovoce a rozinek, následované dochutí s tóny světlého medu a perníku. Tato kompozice přináší radostný, prosvětlující pocit.

Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: plnotučné sušené mléko, kakaové boby, kakaové máslo, cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523,77
Energie v kcal 603,77
Tuky v g 46,39
    z toho nasycené tuky v g 28,74
Sacharidy v g 33,44
    z toho cukry v g 31,65
Bílkoviny v g 10,32
Sůl v g 0,28

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.07 kg
? Obsah kakaové hmoty: 50
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 70
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 50

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775