Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Plantážní hořké miničokoládky Michel Cluizel (min. 70%) za výrobní cenu v rozevíracím...
Tato 38% bílá čokoláda s rakytníkem Vás zaujme již na první pohled svou barvou – je...
Tato komplexní a intenzivní 100% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v Peru je plná...
100% čokoláda z báječných, pečlivě vybraných kakaových bobů z Peru. Budete překvapeni...
70% trea-to-bar (od stromu k tabulce) miničokoláda z bílých kakaových bobů regionu...
70% trea-to-bar čokoláda z bílých kakaových bobů regionu Piura kombinuje krémovou...
Extra tmavá čokoláda vyrobená ze vzácného ekvádorského kakaa Nacional Arrriba,...
V okolí jezera Lachuá v Guatemale se pěstuje kakao společně s banány, kardamomem a...
Kakaové boby v této tmavé 70% čokoládě pocházejí z oblasti Baracoa v provincii...
Tmavá single origin čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v oblíbeném tanzánském...
Tato 100% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v oblasti pohoří Maya Mountains v...
Tmavá 85% čokoláda z oblíbeného kakaa pěstovaného v oblasti Maya Mountain v Belize....
63% tmavá čokoláda z edice "Nordic Nature", která oslavuje skandinávskou přírodu a...
Tato 63% tmavá čokoláda je z edice "Nordic Nature" od Standout Chocolate, která...
Tmavá 63% čokoláda z kakaových bobů z Dominikánské republiky ochucená božsky sladkými...
Tmavá čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v údolí Sambirano na Madagaskaru na...
Nenechte se zmást! Do skořápky opravdového vajíčka dokázali u Bonnata velmi složitým...
Inovativní forma mléčné čokolády – kromě mléka obsahuje přepuštěné hnědé máslo, díky...
Ochutnejte vysokoprocentní mléčnou čokoládu s bourbonem. Kakaové nibsy byly naloženy ve...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda je na pomezí mléčné a tmavé, sladké a slané. Okořeněná...
Mléčná čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v peruánském regionu Piura ve vesnici...
Ochutnejte mléčnou čokoládu s giandujou – jemným lískooříškovým krémem. Kakaové boby z...
Úžasně jemná vysokoprocentní mléčná čokoláda z peruánských kakaových bobů a kanadského...