Tradiční horká čokoláda Bonnat 100%

Kód: BNHC03
499 Kč 445,54 Kč bez DPH 199,60 Kč / 100 g
Skladem (18 ks)

100% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu tradiční francouzské horké čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bonnat „Boite Gouttes 100% de Cacao“ - tradiční horká čokoláda

100% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu tradiční francouzské horké čokolády.

Složení: kakaové boby, kakaové máslo. 

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si cca 50 g čokolády (cca 2 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu, popř. cukr. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 250 g, výška 11 cm, průměr 7.5 cm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2508
Energie v kcal 607
Tuky v g 51,5
    z toho nasycené tuky v g 32,79
Sacharidy v g 29,5
    z toho cukry v g 1,1
Bílkoviny v g 14,7
Sůl v g 0,02
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Jednoznačně nejlepší horká čokoláda jakou jsem kdy chutnala. Je vidět, že pan Bonnat prostě umí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775