Mléčná čokoláda Bonnat Morenita Mexique 65%

Kód: BNTC53
Oceněná
Značka: Bonnat
195 Kč 174,11 Kč bez DPH 195 Kč / 100 g
Skladem (898 ks)

Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika. Čokoláda má krásnou ovocnou vůni. Konzistence je příjemně máslově hlaďounká s jemně kořeněnými chuťovým tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Bonnat Lait – Grands Crus d'Exception – Morenita Mexique 65%

Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.

Vysokoprocentní – 65% mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika. Čokoláda má krásnou ovocnou vůni. Konzistence je příjemně máslově hlaďounká s jemně kořeněnými chuťovým tóny. Kdo je pozorný může zaznamenat téměř neznatelný chuťový tón čerstvé máty. 65% mléčná čokoláda je ideální lahůdka pro ty, kdo se nechtějí rozhodovat, zda mají radši hořkou nebo mléčnou čokoládu. Mléčná čokoláda s takto vysokým obsahem kakaových bobů má v sobě totiž obojí: jak výraznou a pestrou kakaovou chuť hořké čokolády, tak hladivou sametovost čokolády mléčné.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017 World Final, kategorie: „Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over)“.

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 65 %), cukr, sušené mléko.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2596
Energie v kcal 620
Tuky v g 49
    z toho nasycené tuky v g 31,5
Sacharidy v g 40,5
    z toho cukry v g 30,6
Bílkoviny v g 8
Sůl v g 0,13

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 65
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Mexiko
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 65
ziskovost: A1
5
9x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
L Avatar autora | 17.10.2022
Skvělá čokoláda, velmi jemná :)
5
G Avatar autora | 23.1.2021
tahle čokoláda si získala všechny u stolu.. je fakt neuvěřitelně jemná a krémová
5
TK Avatar autora | 28.9.2020
Tak lahodna a jemna a presto s ovocnou vuni a chuti diky vysokemu obsahu kakaa.. proste nej!
5
Avatar autora | 6.12.2019
Lahoda
5
Avatar autora | 12.11.2019
+ Výborná, netradiční chuť

Příjemně nahořklá, lehce zakouřená.
5
Avatar autora | 25.3.2019
vždy vše funguje OK
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Tak tahle nejnovější hořko-mléčná pětašedesátka od Bonnata mi chutná zatím nejvíc. Je výrazně ovocná. Krásná!
5
Avatar autora | 23.11.2018
Něco mezi hořkou a mléčnou čokoládou. Chuť jemná, ale se zajímavým kouřovým tónem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775