Čokoláda Francois Pralus Mélissa 45%

159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z vysoce aromatických kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo pěstovaného v Indonésii. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Mélissa Criollo 45%

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z vysoce aromatických kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), práškové mléko, cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy oříšků.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2449
Energie v kcal 589
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 27
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 27
Vláknina 4,7
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,17

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 45
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Původ kakaových bobů: Indonésie
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
FPTC18 1000 FPTC18 1000
5
EP Avatar autora | 5.9.2018
Má druhá nejoblíbenější mléčná čokoládka :)
FPTC18 1000 FPTC18 1000
5
PP Avatar autora | 16.8.2018
Tuto se mi ještě nikdy nepodařilo otevřít a nesníst celou :)
FPTC18 1000 FPTC18 1000
5
MM Avatar autora | 15.8.2018
Tak tohle je totální pecka! Nejlepší mléčná čokoláda jakou jsem kdy měl možnost ochutnat. Tedy slovo "ochutnat" bych asi nepoužil, protože jsem jis spásl na posezení :-)