Čokoláda Francois Pralus Mélissa 45%

Kód: FPTC18
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem (240 ks)

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z vysoce aromatických kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo pěstovaného v Indonésii. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Mélissa Criollo 45%

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z vysoce aromatických kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Složení: 45% kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2449
Energie v kcal 589
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 27
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 27
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,17

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 45
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Indonésie
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
8x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 31.5.2019
Vynikající.
5
Avatar autora | 15.2.2019
Nejlepší mléčná čokoláda, kterou jsem kdy ochutnal. Můj osobní favorit.
5
Avatar autora | 11.1.2019
čokoláda je výborná,není co dodat,bylo příjemné ,že v balíčkubyla i ochutnávka jiných, doporučuji
5
Avatar autora | 7.1.2019
+ Luxusní mléčná čokoláda

Jednička mezi mléčnými čokoládami. Nejlepší, kterou jsem kdy ochutnala.
5
EP Avatar autora | 5.9.2018
Má druhá nejoblíbenější mléčná čokoládka :)
5
PP Avatar autora | 16.8.2018
Tuto se mi ještě nikdy nepodařilo otevřít a nesníst celou :)
5
MM Avatar autora | 15.8.2018
Tak tohle je totální pecka! Nejlepší mléčná čokoláda jakou jsem kdy měl možnost ochutnat. Tedy slovo "ochutnat" bych asi nepoužil, protože jsem jis spásl na posezení :-)

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.