Obří 3kg čokoláda Francois Pralus Mélissa Criollo 45%

Kód: FPKU18KG3
2 999 Kč 2 607,83 Kč bez DPH
Naskladnění: cca polovina října
Položka byla vyprodána…

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů vysoce aromatické vzácné odrůdy Criollo, pěstovaných v Indonésii. Její vyrovnaná a přitom výrazná chuť s medovými a karamelovými tóny ji získává mnoho fanoušků po celém světě. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali. Toto 3kg gastro balení - kuvertura - obsahuje 3 obří 1kg čokolády, ideální pro přípravu kulinářských lahůdek ve vaší profesionální kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obří 3kg čokoláda Francois Pralus Mélissa Criollo 45%

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů vysoce aromatické vzácné odrůdy Criollo, pěstovaných v Indonésii. Její vyrovnaná a přitom výrazná chuť s medovými a karamelovými tóny ji získává mnoho fanoušků po celém světě. Účastníci našich degustací ji často označují za nejlepší mléčnou čokoládu, kterou kdy ochutnali.

Toto 3kg gastro balení - kuvertura - obsahuje 3 obří 1kg čokolády, ideální pro přípravu kulinářských lahůdek ve vaší profesionální kuchyni.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Velké balení čokolády Mélissa můžete využít mj. na přípravu lahodné horké čokolády.

Složení: 45% kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 3 tabulky 1 kg, 22,3 × 17,4 × 2 cm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2449
Energie v kcal 589
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 27
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 27
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,17

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 3 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45
Příchuť čokolády: - BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Indonésie
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: na vaření
Hmotnost: 3000
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Požadované vlastnosti: na vaření
Obsah kakaové hmoty: 45
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IM Avatar autora | 27.5.2020
Moje nejoblíbenější mléčná čokoláda v optimální velikosti balení :) Za tohle jsem fakt rád - je to o třetinu levnější. A můžu si useknout jak chci velký "kousek" :-)

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.