Mléčná čokoláda Akesson Brazílie 55%

Kód: AKTC10
Oceněná
Značka: Akesson
155 Kč 138,39 Kč bez DPH 258,33 Kč / 100 g
Skladem (120 ks)

Smetanově jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero, která chutná po karamelu s jemným náznakem oříšků.

Kakaové boby pro tuto čokoládu pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Akesson 55% Brazílie Fazenda Sempre Firme

Smetanově jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero, která chutná po karamelu
s jemným náznakem oříšků.

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". 

Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.


Kakaové boby pro tuto čokoládu pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Boby jsou  UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.

V červnu 2009 Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato 120ti hektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi.

Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou ‘parasinho,’ která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20tého století.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • Great Taste Award- 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over).
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over). 

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min. 55 %), organický třtinový cukr, sušené mléko, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2614
Energie v kcal 625
Tuky v g 44,95
Sacharidy v g 39
    z toho cukry v g 33,48
Bílkoviny v g 10,3
Sůl v mg 28,23

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země, Čokoláda bez kravského mléka, Čokoláda bez laktózy, Čokoláda bez sóji, Čokoláda bez cukru, Čokoláda e-shop, Exkluzivní čokoláda, Kvalitní čokoláda, Luxusní čokoláda, Pravá čokoláda, Kvalitní mléčná čokoláda, Nejlepší mléčná čokoláda, Pravá mléčná čokoláda, Nejlepší čokoláda, Vegetariánská čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 55
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Brazílie
Odrůda kakaových bobů: Forastero
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
ziskovost: A3
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
MS Avatar autora | 15.5.2020
Hned po 65% mléčných od Bonnata je tohle druhá nejlepší mléčná čokoláda co jsem kdy jedla.
5
JA Avatar autora | 8.8.2019
Nejlepší tmavá mléčná čokoláda co jsem kdy jedl!!!
5
UT Avatar autora | 24.10.2018
Tahle novinka od pana Akessona mne nadchla! Předpokládám, že brzo bude mít také pěknou sbírku medailí...
5
IM Avatar autora | 28.8.2018
Fantastická!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775