Čokoláda Bonnat Apotequil 75%

Kód: BNTC22
279 Kč 242,61 Kč bez DPH
Skladem (39 ks)

Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Porcelana – nejvzácnější a znalci čokolády nejčastěji opěvované kakaové odrůdyAč je Porcelana známá spíše z Venezuely, boby, z nichž je připravena tato čokoláda, pocházejí z Peru – pravděpodobně vlivem záměrného rozšiřování této vysoce aromatické odrůdy v době předkolumbovských indiánských civilizací.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Bonnat –   Real Del Xoconuzco 75%

Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Porcelana – nejvzácnější a znalci čokolády nejčastěji opěvované kakaové odrůdy. I když je Porcelana známá spíše z Venezuely, boby, z nichž je připravena tato čokoláda, pocházejí z Peru – pravděpodobně vlivem záměrného rozšiřování této vysoce aromatické odrůdy v době předkolumbovských indiánských civilizací.

Chuťový profil má na začátku malinko levandule, ale jinak je chuťové zázemí jemné, klidné a stinné. Znenadání však do něj vstřikují svěží pramínky ovocného sladko-kyselo-šťavnatého nektaru.

Složení: kakao, kakaové máslo, cukr.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501
Energie v kcal 603
Tuky v g 46
    z toho nasycené tuky v g 29,65
Sacharidy v g 42,6
    z toho cukry v g 25,9
Bílkoviny v g 8,8
Sůl v g 0,01

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Bez ořechů, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Peru
Odrůda kakaových bobů: Porcelana
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaa.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.