Čokoláda Bonnat Selva Maya 75%
Kód: BNTC50Detailní popis produktu
Čokoláda Bonnat – Grand Crus d'Exception – Selva Maya Mexiko 75%
Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.
Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází z pralesní oblasti Selva Maya na jihu Mexika.
Selva Maya je rozsáhlá oblast tropického pralesa na území Belize, Guatemaly a Mexika. Je domovem mnoha vzácných a ohrožených druhů jako jsou tapíři, pumy či jaguáři. Pěstování kakaovníků je jeden z udržitelných způsobů hospodaření pro místní komunity.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
Složení: kakao 75%, kakaové máslo, cukr.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2523 |
Energie v kcal | 603 |
Tuky v g | 46 |
z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
Sacharidy v g | 42,6 |
z toho cukry v g | 25,9 |
Bílkoviny v g | 8,8 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové sušiny: | 75 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Bez ořechů, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | Mexiko |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
FejkA: | A |
FejkB: | B |
FejkC: | C |
FejkD: | D |
FejkE: | E |
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaa.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.