Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Čokoláda Bonnat Real Del Xoconuzco 75%

Kód: BNTC24
Plantážní Oceněná
Značka: Bonnat
259 Kč 225,22 Kč bez DPH 259 Kč / 100 g
Skladem (65 ks)

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a odvahu. Toto kakao bylo také jako první dovezeno do Evropy a nabídnuto zdejším panovníkům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Bonnat – Real Del Xoconuzco 75%

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a odvahu. Toto kakao bylo také jako první dovezeno do Evropy a nabídnuto zdejším panovníkům. Kvůli náročným podmínkám v Xoconuzcu se ale kakaovníky přestaly postupně pěstovat. Znovuobjeveny byly až v roce 1850, od kdy si toto kakao získalo svět.

Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 European final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2020 European, Middle Eastern and African bean-to-bar comptetition, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), cukr.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501
Energie v kcal 605
Tuky v g 46
    z toho nasycené tuky v g 29,65
Sacharidy v g 42,6
    z toho cukry v g 25,9
Bílkoviny v g 8,8
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Peru
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 75
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EP Avatar autora | 26.9.2018
Poměrně nový výrobek. Nevím, jak to dělají, že je zase o kus lepší. Zrovna Bonnat totiž už jakoby nemá kam stoupat. Je prostě vynikajicí!
5
JJ Avatar autora | 22.8.2018
Tak tohle je pro mne objev! Zatím nejlepší z tě "vzácných odrůd". Koncert na jazyku :)

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení