Čokoláda Bonnat Real Del Xoconuzco 75%
Kód: BNTC24Detailní popis produktu
Čokoláda Bonnat – Real Del Xoconuzco 75%
Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a odvahu. Toto kakao bylo také jako první dovezeno do Evropy a nabídnuto zdejším panovníkům. Kvůli náročným podmínkám v Xoconuzcu se ale kakaovníky přestaly postupně pěstovat. Znovuobjeveny byly až v roce 1850, od kdy si toto kakao získalo svět.
Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.
Získané ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 European final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2020 European, Middle Eastern and African bean-to-bar comptetition, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), cukr.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501 |
Energie v kcal | 605 |
Tuky v g | 46 |
z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
Sacharidy v g | 42,6 |
z toho cukry v g | 25,9 |
Bílkoviny v g | 8,8 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Peru |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
Značka: | Bonnat |
Výrobce: | Bonnat |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775