Čokoláda Bonnat Real Del Xoconuzco 75%

Kód: BNTC24
Oceněná
Značka: Bonnat
299 Kč 266,96 Kč bez DPH 299 Kč / 100 g
Skladem (51 ks)

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a odvahu. Toto kakao bylo také jako první dovezeno do Evropy a nabídnuto zdejším panovníkům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Bonnat – Real Del Xoconuzco 75%

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a odvahu. Toto kakao bylo také jako první dovezeno do Evropy a nabídnuto zdejším panovníkům. Kvůli náročným podmínkám v Xoconuzcu se ale kakaovníky přestaly postupně pěstovat. Znovuobjeveny byly až v roce 1850, od kdy si toto kakao získalo svět.

Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 European final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2020 European, Middle Eastern and African bean-to-bar comptetition, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), cukr.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501
Energie v kcal 605
Tuky v g 46
    z toho nasycené tuky v g 29,65
Sacharidy v g 42,6
    z toho cukry v g 25,9
Bílkoviny v g 8,8
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Peru
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 75
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EP Avatar autora | 26.9.2018
Poměrně nový výrobek. Nevím, jak to dělají, že je zase o kus lepší. Zrovna Bonnat totiž už jakoby nemá kam stoupat. Je prostě vynikajicí!
5
JJ Avatar autora | 22.8.2018
Tak tohle je pro mne objev! Zatím nejlepší z tě "vzácných odrůd". Koncert na jazyku :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775