Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.

Degustační sada dvaceti ks jednooblastních (single-origin) miničokoládek Francois...

Čokoládová cesta kolem světa. Degustační dárková sada jedno-oblastních...

Mléčná 50 % BEAN-TO-BAR čokoláda. Vyrobena z vysoce kvalitních kakaových bobů...

72% tmavá čokoláda k polosuchým bílým vínům. Čokoláda z kakaových bobů z Peru obsahuje...

Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil...

Tato komplexní a intenzivní 100% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v Peru je plná...

V regionu Cuzco v Peru se pěstuje kakao "Chuncho", které roste v údolí Quillabamba pod...

Ochutnejte mléčnou čokoládu s giandujou – jemným lískooříškovým krémem. Kakaové boby z...

Tato tmavá 50% čokoláda Vás svou kořeněnou oříškovou chutí přenese do klidného...