Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Výpis produktů
Degustační sada dvaceti ks jednooblastních (single-origin) miničokoládek Francois...
Tato 75% čokoláda z kakaových bobů odrůdy Alto Piura Bianco z Peru se vyznačuje tím, že...
Výjimečná tabulka hořké čokolády, která odhaluje dřevité a kořeněné tóny: skořice,...
Čokoládová cesta kolem světa. Degustační dárková sada jedno-oblastních...
72% tmavá čokoláda k polosuchým bílým vínům. Čokoláda z kakaových bobů z Peru obsahuje...
Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z...
Ochutnejte mléčnou čokoládu s giandujou – jemným lískooříškovým krémem. Kakaové boby z...
Čokoláda je chuťově vyvážená s velmi jemnou hořkostí a příjemnou ovocitostí....
Tato 38% bílá čokoláda s rakytníkem Vás zaujme již na první pohled svou barvou – je...
Tato komplexní a intenzivní 100% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v Peru je plná...
V regionu Cuzco v Peru se pěstuje kakao "Chuncho", které roste v údolí Quillabamba pod...
Tmavá 65% čokoláda ze vzácných kakaových bobů pocházejících z Ayacucho v...
Tmavá 70% čokoláda ze vzácných kakaových bobů odrůdy Piura Blanco, díky kterým je...
Úžasně jemná vysokoprocentní mléčná čokoláda z peruánských kakaových bobů a kanadského...
Tato tmavá 50% čokoláda Vás svou kořeněnou oříškovou chutí přenese do klidného...
