Tmavá čokoláda Quantu Érable et Sel s javorovým sirupem a solí 60%

Kód: QAN-1110
Novinka Oceněná
235 Kč 209,82 Kč bez DPH 470 Kč / 100 g
Skladem (15 ks)

60% tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůdy Chuncho s kanadským javorovým sirupem a solí Fleur de sel z dolů v peruánském Cuzcu, díky které se čokoláda krásně blýská. Čokoláda má jemnou chuť s tóny karamelu a ořechů, na závěr cítíme krystalky soli

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavá čokoláda Quantu Érable et Sel s javorovým sirupem a solí 60% 50 g

60% tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůdy Chuncho s kanadským javorovým sirupem a solí Fleur de sel z dolů v peruánském Cuzcu, díky které se čokoláda krásně blýská. Čokoláda má jemnou chuť s tóny karamelu a ořechů, na závěr cítíme krystalky soli

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2020–21 World

Složení: kakaové boby, javorový cukr, kakaové máslo, sůl Maras Fleur de Sel. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Quantu Chocolat je malá kanadská bean-to-bar čokoláda, který vznikla spoluprací dvou čokoládových nadšenců Elfi a Maxima. V létě 2016 se vydali za svým snem a začali vyrábět jedinečně bean-to-bar čokolády s původem z Peru, které jsou dnes mezinárodně oceňované.

Hmotnost: 50 g

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2608
Energie v kcal 624
Tuky v g 28
    z toho nasycené v g 16
Sacharidy v g 56
   z toho cukry v g 40
Vláknina v g 12
Bílkoviny v g 12
Sůl v g 0

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 60
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, javorový sirup, sůl
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Peru
Odrůda kakaových bobů: Chuncho
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: tmavá
Hmotnost: 50
Značka: Quantu
Výrobce: Quantu
Obsah kakaové hmoty: 60
S příchutí: ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Příběh čokoládovny Quantu začal před deseti lety v peruánském Cuscu, když se náhodou potkali dva mladí cestovatelé Elfi a Maxime a okamžitě přeskočila jiskra... Z jiskry se stal plamen a ten se přenesl do světa kakaa v roce 2014 během jejich první návštěvy plantáže Alto El Sol v severním Peru, kde se jejich životy navždy změnily. Objevili totiž způsob výroby čokolády bean-to-bar. Oba budoucí čokolatiéři byli ohromeni chutěmi, které se lišily tabulku od tabulky. Zrodil se nápad: Elfi pochází ze země, kde se kakao produkuje, Maxime ze země, kde se čokoláda konzumuje, 1 + 1 = 2... V létě 2016 se sen stal skutečností, byli vybráni výrobci, zakoupeno drobné vybavení, dovezeny první kakaové boby a kouzlení mohlo začít. I když na prvních tabulkách moc nic kouzelného nebylo, vytrvalost se vyplatila, protože teď jsou čokolády Quantu mezinárodně oceňovány.