Čokoláda Menakao 63% s mořskou solí

99 Kč 86,09 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)

63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao tmavá 63% s mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů

63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), kousky pražených kakaových bobů, mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 65 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.065 kg
Obsah kakaové sušiny: 63
Příchuť: kousky kakaových bobů, sůl
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 65
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
MKTC07N 1000 MKTC07N 1000
5
ZZ Avatar autora | 21.8.2018
Tahle kombinace mně baví. :)
MKTC07N 1000 MKTC07N 1000
5
Avatar autora | 16.8.2018
Má to svoje kouzlo tahle kombinace se solí.