Čokoláda Menakao 63% s mořskou solí a kousky kakaových bobů

Kód: MKTC07N
Oceněná
Značka: Menakao
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 185,33 Kč / 100 g
Naskladnění: cca konec září
Položka byla vyprodána…

Pražené kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) dodávají hluboké chuti čokolády křupavý nádech. Její chuť překypuje ovocnými tóny. Přidaná sůl otevírá chuťové buňky pro její lepší vnímání a zároveň snižuje jemnou kyselost. Tím odhalí tóny pečeného ovoce a rozinek. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao tmavá 63% s mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů

Pražené kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) dodávají hluboké chuti čokolády křupavý nádech. Její chuť překypuje ovocnými tóny. Přidaná sůl otevírá chuťové buňky pro její lepší vnímání a zároveň snižuje jemnou kyselost. Tím odhalí tóny pečeného ovoce a rozinek. 

Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Díky kombinaci mikroklimatu, půdy bohaté na minerály a odrůdy kakaovníků jsou boby přirozeně sladké a bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

 

Na čokoládě je obrázek ženy Tanala („Ti, kteří žijí v lese“). Tito lidé tradičně získávali téměř všechny své zdroje z lesa - lovem, sběrem rostlin a divokého medu. také kácením dřeva a tradičním pěstování rýže na „vlnkách“ (země odlesněná ohněm) a kávy.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), kousky pražených kakaových bobů, mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 63
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kakaové boby / nibsy, sůl
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
Značka: Menakao
Obsah kakaové hmoty: 63
S příchutí: ano
ziskovost: A3
Položka byla vyprodána…
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZZ Avatar autora | 21.8.2018
Tahle kombinace mně baví. :)
5
Avatar autora | 16.8.2018
Má to svoje kouzlo tahle kombinace se solí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Zobrazit celý popis