Čokoláda Menakao 63% s kešu a mořskou solí

Kód: MKTC15
139 Kč 124,11 Kč bez DPH 185,33 Kč / 100 g
Skladem (53 ks)

63% tmavá čokoláda ochucená kešu ořechy a mořskou solí. V jediném kousnutí uspokojí vaši chuť na sladké, křupavé i slané zároveň. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao tmavá 63% s kešu a mořskou solí

63% tmavá čokoláda ochucená kešu ořechy a mořskou solí. V jediném kousnutí uspokojí vaši chuť na sladké, křupavé i slané zároveň. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Údolí řeky Sambirano má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Na tabulce je portrét mladého muže Antanosa („Ostrovní lidé“). Nejen, že jde o námořníky a rybáře z oblasti Fort Dauphin, ale je o nich také známo, že jsou pěstiteli rýže, farmáři, kováři a zruční tesaři. V této zemi bylo na památku zesnulého postaveno mnoho stojících kamenů, z nichž některé mohou dosáhnout výšky až šesti metrů.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, kešu ořechy, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
DG Avatar autora | 27.5.2020
Miluju kešu!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775