Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.

Kokosové dražé v hořké čokoládě s malinovou polevou od chocoMe edice Raffinée v krásné...

Čokoládové fondue od mistra Francois Praluse je vrcholnou lahůdkou: 75% hořká čokoláda...

Pocta madagaskarskému kakau v 160 gramové luxusní pralince Françoise Praluse jemně...

Oslavte Velikonoce s novou dobrůtkou z dílny Steiner & Kovarik – vajíčkem z...

Ochutnejte vynikající kombinaci oříšků všeho druhu a hořké čokolády v této tmavé...

Do stínu kokosových palem vás zanese kolibřík s touto 44% bean-to-bar veganskou...

Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....

Vanilka a kokosové mléko dodává této vysokoprocentní mléčné čokoládě vznešenou a...

Vaše osobní potěšení v podobě tyčinky z výtečné 72% hořké čokolády s lískooříškovým...

Tato nerafinovaná 80% tmavá čokoláda mletá na kameni nabízí kombinací čerstvých...

Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %:...

Vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda s jemně namletými mandlemi.

Ochutnejte mléčnou čokoládu s giandujou – jemným lískooříškovým krémem. Kakaové boby z...