Čokoláda Michel Cluizel Noir 72% Mendiant

Kód: MCTC-12335
Oceněná
159 Kč 141,96 Kč bez DPH 159 Kč / 100 g
Skladem (38 ks)

Tmavá 72% čokoláda s ořechy, sultánkami a kandovanou pomerančovou kůrou. Najdete na ní i mandle, lískové ořechy a pistácie. Čokoláda se silnou kakaovou chutí a křupavou texturou obsahuje spektrum chutí, a je na Vás, abyste je objevili :-). Chutě na sebe navzájem navazují, ale každá přináší něco nového, vzrušujícího. Vše je zakončeno dokonalou harmonií sušeného ovoce, do které se přidává lehká kořeněná vůně. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Noir 72% Mendiant 100 g

Tmavá 72% čokoláda s ořechy, sultánkami a kandovanou pomerančovou kůrou. Najdete na ní i mandle, lískové ořechy a pistácie. Čokoláda se silnou kakaovou chutí a křupavou texturou obsahuje spektrum chutí, a je na Vás, abyste je objevili :-). Chutě na sebe navzájem navazují, ale každá přináší něco nového, vzrušujícího. Vše je zakončeno dokonalou harmonií sušeného ovoce, do které se přidává lehká kořeněná vůně. 

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro její předchůdkyni Michel Cluizel Noir Mendiant 72%:

  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Flavoured dark chocolate bar“

Složení: kakaové boby (min. 72 %), cukr, lískové ořechy, kakaové máslo, mandle, rozinky sultánky, kandovaná pomerančová kůra (pomerančová kůra, cukr, glukózový sirup), pistácie, glukózový sirup, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy mléka, lepku a vajec.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2341,95
Energie v kcal 560,27
Tuky v g 40,79
    z toho nasycené tuky v g 20,24
Sacharidy v g 34,57
    z toho cukry v g 28,22
Bílkoviny v g 8,53
Sůl v g 0,02

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775