Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda. Čokoláda má velmi hladkou, sametovou texturu s...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s kousky karamelu (18 %) připraveného na slaném...
Pocta madagaskarskému kakau v 160 gramové luxusní pralince Françoise Praluse jemně...
60% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu...
80% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu...
Vaše osobní potěšení v podobě tyčinky z výtečné 72% hořké čokolády s lískooříškovým...
Výjimečná pro svůj obsah kakaa, čokoláda Noir Infini 99% je už od svého vzniku v roce...
Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů,...
Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....
Tmavá 60% čokoláda z vybrané směsi kakaových bobů v nejčistší podobě, v dostatečném...
Intenzivní chuť 70% hořké oblastní čokolády projasní osvěžující sladko-kyselá chuť...
Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno...
Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami...
70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny...