Pekelná pralinka Francois Pralus Infernale Lait

Kód: FPTC19
Oceněná
499 Kč 445,54 Kč bez DPH 311,88 Kč / 100 g
Skladem (35 ks)

Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně. Upozorňujeme raději předem, že na tuto lahůdku je velmi snadné si vypěstovat „pekelnou“ závislost :-).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Lait“

Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně. Tato delikátní 45% mléčná čokoláda je jednou obrovskou pralinkou v původním smyslu tohoto slova: obsahuje totiž náplň praliné, což je hustý krém z pražených mandlí a lískových oříšků, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. Navíc uvnitř najdete celé lískové ořechy.

Upozorňujeme raději předem, že na tuto lahůdku je velmi snadné si vypěstovat „pekelnou“ závislost :-). (Infernale = pekelná)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, kategorie „Best Flavoured Milk Chocolate Bar“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Filled Praline“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Barre Infernale Lait (v angličtině)

Složení: náplň praliné 50 % (pražené lískové ořechy a mandle, třtinový cukr, 75% čokoláda a pravá Bourbon vanilka), 45% mléčná čokoláda (třtinový cukr, sušené mléko, čisté kakaové máslo, kakaové boby a slunečnicový lecitin), celé lískové ořechy 13 %. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, vajec, obilovin a sóji.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 160 g, 180×46×23 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2467
Energie v kcal 594
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 17
Sacharidy v g 35
    z toho cukry v g 32
Vláknina v g 6,7
Bílkoviny v g 11
Sůl v g 0,09

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles)
Hmotnost: 0.16 kg
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, lískové ořechy, — OSTATNÍ:, praliné
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 160
S náplní: ano
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Druh náplně: pralinková
ziskovost: A1
5
8x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
O Avatar autora | 12.8.2021
Fakt luxusní. Fakt dobrá a hlavně nezvyklá. Takhle velkou pralinku jsem nikdy neviděla.
5
Avatar autora | 26.3.2019
+ výborný kus čokolády, nedá se přestat mlsat

5
KK Avatar autora | 15.11.2018
Tak tohle mne dostalo... Pekelná... hmm... pekelně dobrá!
5
PZ Avatar autora | 19.9.2018
Opravdu hříšná pochoutka!
5
EP Avatar autora | 17.8.2018
Tato pralinka se dělá v mléčné a hořké variantě. Myslela bych si, že mléčná už na mne bude moc sladká, ale je stejně skvělá jako její sestřička. Doporučuji obě všemi deseti :-)
5
PP Avatar autora | 16.8.2018
Tohle byl nejkrásnější dárek k Vánocům. Děkuju Pavle! :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775