Pekelná pralinka Francois Pralus Infernale Noire

Kód: FPTC22
Oceněná
499 Kč 445,54 Kč bez DPH 311,88 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %: obsahuje náplň praliné, což je hustý krém z pražených mandlí a lískových oříšku, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. Uvnitř najdete celé pražené mandle z Valencie. To vše je zalité luxusní hořkou čokoládou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Noire“

Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %: obsahuje náplň praliné, což je hustý krém z pražených mandlí a lískových oříšku, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. Uvnitř najdete celé pražené mandle z Valencie. To vše je zalité luxusní hořkou čokoládou. Upozorňujeme raději předem, že na tuto lahůdku je velmi snadné si vypěstovat „pekelnou“ závislost. :) (Infernale = pekelná)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“

Složení: náplň praliné (pražené lískové ořechytřtinový cukr, pražené mandle 17 %, kakaové máslo, mléčná čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby min. 45 %, emulgátor: slunečnicový lecitin) 70% hořká čokoláda v obsahu min. 37 % (kakao 70%, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin a pravá Bourbon vanilka), celé mandle 13 %. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a sóji.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 160 g, 180×46×23 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2418
Energie v kcal 582
Tuky v g 42
    z toho nasycené tuky v g 16
Sacharidy v g 34
    z toho cukry v g 30
Bílkoviny v g 12
Vláknina v g 8
Sůl v g 0

Doplňkové parametry

Kategorie: Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles)
Hmotnost: 0.16 kg
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, mandle, — OSTATNÍ:, praliné
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 160
S náplní: ano
Položka byla vyprodána…
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PB Avatar autora | 30.3.2019
tak to jsem musela napsat HNED, jak jsem ochutnala! něco tak dobrého už jsem neměla dlouuho! jak říká přítel - některé věci je lepší ani neochutnat, protože pak riskujete závislost:-)))), ale toto je pěkná závislost!!! škoda, že narozeniny mám až za dlouho - taková sada pekelných pralinek, jéé to by byl dárek! Za mě tak 10 hvězdiček!
5
PP Avatar autora | 6.12.2018
Bože naděl mi ji každé pondělní ráno! :)
5
EP Avatar autora | 17.8.2018
Nejen nejlepší pralinka na světě, nejlepší jídlo na planetě! Lahodná, rozplývá se, přivíráte oči blahem dokud nezmizí v bříšku. Mizí rychle :) Má nejoblíbenější dobrota z celé Čokobanky!
5
Avatar autora | 16.8.2018
Tohle je teda mazlík... krájeli jsme si to poctivě na malé kousky, abysme to nesnědli jak barbaři za pět minut :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775