Mléčná čokoláda Michel Cluizel Grand Cru San Martín 48% Lait Noisettes Bio

Kód: MCTC-12390
Oceněná Bio
159 Kč 138,26 Kč bez DPH 159 Kč / 100 g
Skladem (8 ks)

Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno nasekanými pomalu praženými italskými lískovými oříšky, v bio kvalitě. Při ochutnání vás pohladí sladké, teplé tónysametová konzistence čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 48% Grand Cru San Martin aux Noisettes Bio – oblastní s lískovými oříšky 100 g

Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno nasekanými pomalu praženými italskými lískovými oříšky, v bio kvalitě. Při ochutnání vás pohladí sladké, teplé tónysametová konzistence čokolády. Oblast San Martín se vyznačuje bujnou vegetací a půdou bohatou na minerály, což čokoládě dodává neodolatelnou plejádu chutí zvláště s ovocnými, kořeněnými a dřevitými tóny.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro předchůdkyni vyráběnou do roku 2021:

  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2016 European final, kategorie „Milk chocolate bars with inclusions or pieces“
  • finalista, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Bars – Flavoured milk chocolate“

Složení: kakaové boby, čisté kakaové máslo, cukr, plnotučné práškové mléko, lískové oříšky (minimálně 18 %), pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2617,81
Energie v kcal 626,63
Tuky v g 48,93
    z toho nasycené tuky v g 22,73
Sacharidy v g 34,59
    z toho cukry v g 30,64
Bílkoviny v g 8,97
Sůl v g 0,18

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 48
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, lískové ořechy
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: oříškové
Hmotnost: 100
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 48
Požadované vastnosti: Bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775