Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Mandlové dražé s lanýžem a mléčnou čokoládou od chocoMe z edice Raffinée, zabalené...
Čokoládové fondue od mistra Francois Praluse je vrcholnou lahůdkou: 75% hořká čokoláda...
Pocta madagaskarskému kakau v 160 gramové luxusní pralince Françoise Praluse jemně...
Tmavá 72% čokoláda s ořechy, sultánkami a kandovanou pomerančovou kůrou. Najdete na ní...
Pro radost všem, kteří chtějí podpořit svou ženskou esenci je vyrobena tato 55% mléčná...
Pekelně rafinovaný nápad na dárek :-). Degustační sada šesti pekelných pralinek z...
Unikátní bean-to-bar čokoláda je plná smetanově jemné chuti, kterou nedodává mléko ale...
Tato tmavá kořeněná čokoláda je vyrobena v tradičním mexickém stylu ze 70 % kakaa a 10...