Hell Yes! Degustační sada šesti pekelných čokoládových pralinek Francois Pralus

Kód: FPDS06
Oceněná
4 900 Kč 4 375 Kč bez DPH 532,61 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Pekelně rafinovaný nápad na dárek :-). Degustační sada šesti pekelných pralinek z čokoládovny Francois Pralus – to jest splněný sen každého čokoholika. Přes 900 gramů čisté radosti! V luxusní dárkové kazetě z tvrdého dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hell Yes! Degustační sada šesti pekelných čokoládových pralinek Francois Pralus „Le Coffret Barres Infernales“

Pekelně rafinovaný nápad na dárek :-). Degustační sada šesti pekelných pralinek z čokoládovny Francois Pralus – to jest splněný sen každého čokoholika. Přes 900 gramů čisté radosti! V elegantní dárkové dřevěné kazetě.

Šest delikátních obřích pralinek s náplní praliné a oříšky. Upozorňujeme raději předem, že na tyto lahůdky je velmi snadné si vypěstovat „pekelnou“ závislost. :) (Infernale = pekelné)

Stáhněte si k sadě DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY V PDF.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus Infernale Lait : je pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně. Tato delikátní 45% mléčná čokoláda je jednou obrovskou pralinkou v původním smyslu tohoto slova: obsahuje totiž náplň praliné, což je hustý krém z pražených mandlí a lískových oříšků, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. Navíc uvnitř najdete celé lískové ořechy.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus Infernale Noire : získala v roce 2011 zlatou medaili na Academy of Chocolate v Londýně v kategorii „Best filled chocolate – nuts“. Tato delikátní 75% hořká čokoláda s náplní praliné v sobě ukrýva navíc celé mandle.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus Infernale pistáciová : pod tlustou vrstvou hořké čokolády naleznete ďábelsky dobrý krém praliné dochucený pistáciemi. Pralinkový krém v sobě navíc ukrývá celé pistáciové oříšky, které v konzistenci jemné čokolády a hustého krému roztomile křupají. 

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus Infernale bílý nugát : je božskou kombinací bílého nugátu, francouzského medu z malé vesničky Mars u Loiry a velkých kousků mandlí a pistácií. To vše naleznete rafinovaně ukryté do vrstvy 45% jemné mléčné čokolády.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus Infernale pomerančová : jemná, intenzivní, ovocná a oříšková - to vše najdete v této pelekné pomerančové pralince. Uvnitř velkorysé vrstvy 75% hořké čokolády se skrývá neodolatelná směsice kandovaných kousků pomeranče marinovaných v likéru Grand Marnier a delikátního pralinového krému z pražených mandlí a lískových oříšků.

Pekelná kávová pralinka Francois Pralus Infernale Café: V této novince z června 2019 s konzistencí a barvou čokolády nenajdete čokoládu, ale kávu! Pekelná pralinka je naplněna směsí praliné z jemných pražených lískových oříšků, mandlí, třtinového cukru a kávolády (vyrobené z kávových zrn Arabica).

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Lait“ :

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, kategorie „Best Flavoured Milk Chocolate Bar“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Filled Praline“

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Noire“ :

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“ 

Složení: Přečtěte si u jednotlivých pralinek.

 Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 920 g (4 x 160 g + 130 g + 150 g), rozměry degustační sady: 29 x 20 x 3 cm, rozměry jedné pralinky: 180 × 46 × 23 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Nutriční hodnoty/výživové údaje na 100g Noire Lait Pistácie Nugát Pomeranč Café*
Energie v kJ 2418 2467 2479 2121 2179 2169
Energie v kcal 582 594 598  508  524 523
Tuky v g 42 44 46  27 34 34,9
    z toho nasycené tuky v g 16 17 18  13  14 11,4
Sacharidy v g 34 35 29  54  43 34,1
    z toho cukry v g 30 32 29  43  38 27,1
Bílkoviny v g 12 11 13  9,5  8,7 8,5
Vláknina v g 8 6,7 8,8 3,9 7 19,2
Sůl v g 0 0,09 0,02  0,13  0,03 0,04

*kávová pralinka Café obsahuje také 205 mg kofeinu (odpovídá přibližně 3 šálkům espressa)

Doplňkové parametry

Kategorie: Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles)
Hmotnost: 0.92 kg
Příchuť čokolády: lískové ořechy, mandle, pistácie, pomeranč, — OSTATNÍ:, káva, med, nugát, praliné
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Hmotnost: 920
S náplní: ano
S příchutí: ano
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775