Čokoládovo-pralinkové fondue Francois Pralus 350 g
Kód: FPKR02Související produkty
Detailní popis produktu
Čokoládovo-pralinkové fondue Francois Pralus „Fondue Chocolat Praliné“
Čokoládové fondue od mistra Francois Praluse je vrcholnou lahůdkou: 75% hořká čokoláda smíchaná s tradičně připraveným praliné zabalené v elegantní porcelánové misce. Stačí pár vteřin v mikrovlnce a máte luxusní čokoládové fondue připravené k mlsání. Takže, lžičky připravit, mikrovlnku zapnout a nechte se unést sladkou symfonií, která by rozplakala i gurmána! Porcelánová miska je z dílny francouzské firmy Emile Henry, která vyrábí keramiku nejvyšší kvality.
Návod k přípravě domácího čokoládovo-pralinkového fondue: nejdříve odstraňte z misky plastový obal. Poté vložte misku do mikrovlnné trouby na 2 minuty na nízkou teplotu. Vyjměte, zamíchejte čokoládu a vložte misku zpět do mikrovlnky na další 1,5 minuty. Nyní je čokoládové fondue připraveno k hodování.
Výjimečná kvalita surovin Francoise Praluse
Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Mimochodem, víte jak se vyrábějí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů... No a tato lahůdka zvaná „praliné“ je i součástí směsi čokoládových fondue od mistra Praluse.
Složení: Hořká čokoláda 40 %: Kakao minimálně 70 %, cukr z kakaového másla, emulgátor: slunečnicový lecitin. Pralinka 60%: LÍSKOVÉ OŘECHY, cukr, MANDLE, KAKAOVÉ máslo, MLÉČNÁ čokoláda (cukr, kakaové máslo, SUŠENÉ MLÉKO, kakao: minimálně 45%, emulgátor: slunečnicový lecitin).
Hmotnost a velikost: Net 350 g, Brut 720 g, porcelánová miska 160×160×48 mm.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2439 |
Energie v kcal | 587 |
Tuky v g | 43 |
z toho nasycené tuky v g | 17 |
Sacharidy v g | 37 |
z toho cukry v g | 34 |
Vláknina | 7,1 |
Bílkoviny v g | 10 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoládové krémy |
---|---|
Hmotnost: | 0.35 kg |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, lískové ořechy, mandle, praliné |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 350 |
Typ čokolády: | hořká |
S příchutí: | ano |
Druh: | čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775