Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Slaná lékořice je jedna z typicky švédských pochoutek. Čokoládu z kakaových bobů...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda je na pomezí mléčné a tmavé, sladké a slané. Okořeněná...
60% tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůdy Chuncho s kanadským javorovým sirupem a solí...
Neodolatelně jemná 70% hořká čokoláda se spoustou křupavých kukuřičných lupínků a...
Tato nerafinovaná 80% tmavá čokoláda mletá na kameni nabízí kombinací čerstvých...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s kousky karamelu (18 %) připraveného na slaném...
Pražené kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) dodávají hluboké chuti čokolády křupavý...
Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda smetanově kávové, originální chuti. Je...
Tato 50% mléčná čokoláda v sobě skrývá typickou severskou kombinaci – slanou lékořici....
45% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Haiti je ochucená kozím Brunostem ("brunost" =...