Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s kávou a mořskou solí
Kód: MKTC14Detailní popis produktu
Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s kávou a mořskou solí
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda smetanově kávové, originální chuti. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario z Madagaskaru. Mořská sůl otevírá chuťové buňky pro ještě intenzivnější zážitek a snižuje jemnou ovocnou kyselost, typickou pro madagaskarské boby.
Obaly čokolád zdobí na počest madagaskarských mužů a žen jejich portréty. Na této čokoládě najdete mladého muže Hova - Merina („lidé z vysočiny“) pocházejícího z oblasti Antananarivo.
Složení: kakaové boby z Madagaskaru, třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, čisté kakaové máslo, káva Arabica, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501,6 |
Energie v kcal | 597,5 |
Tuky v g | 41,81 |
z toho nasycené tuky v g | 10,8 |
Sacharidy v g | 44,28 |
z toho cukry v g | 39,40 |
Bílkoviny v g | 11,0 |
Sůl v mg | 0,11 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, káva, sůl |
Druhy čokolády: | mléčná |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 45 |
S příchutí: | ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775