Čokoláda Akesson 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem

Kód: AKTC03
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Skladem (73 ks)

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená divokým Voatsiperifery pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená divokým Voatsiperifery pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.

Divoký „Voatsiperifery“ pepř je nejvzácnější, silně aromatickou odrůdou pepře. Pochází z Madagaskaru a jeho celková roční produkce je pouhých 1500 kg.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2012 – Europe – celkové pořadí
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2012 – Europe, kategorie „Special awards – organic“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2015 – World, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: organické kakao 75%, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo (bez rostlinných tuků), divoký „Voatsiperifery“ pepř (2%), sójový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,6

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, koření, pepř
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IM Avatar autora | 24.10.2018
Tak to by mne nikdy nenapadlo zkombinovat čokoládu s pepřem. A už vůbec by mne nenapadlo, že mi bude tak chutnat. :)
5
PZ Avatar autora | 19.9.2018
Nikdy by mne nenapadlo, že mi tohle bude chutnat. Tohle je zvláštní pepř, jemný... a jde moc dobře s tou čokoládou.
5
JJ Avatar autora | 22.8.2018
Toto byl jeden z nejzajímavějších zážitků, co jsem kdy s čokoládou měla. A opravila jsem si názor na pepř. Tento divoký není vůbec divoký :) Naopak je takový mile domestikovaný :) Je velmi jemý s výrazným aroma. A vůbec není pálivý! Právem má medailí, že se jí skoro nejvejdou na obal :)
5
MM Avatar autora | 15.8.2018
Když jsem viděl kolik má medailí, tak se mi ani nechtělo psát hodnocení, protože mám pocit, že bych neřekl nic nového. No, prostě je fakt hodně dobrá...

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.