Čokoláda Akesson 75% Bio s růžovým pepřem
Code: AKTC04Product detailed description
Čokoláda Akesson Madagaskar 75% Bio s růžovým pepřem
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená růžovým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- Great Taste Award - 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards 2018 – European final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
- Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
Složení: kakao 75%, organický třtinový cukr, čisté organické kakaové máslo, organický růžový pepř (2%), sójový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386 |
Energie v kcal | 575 |
Tuky v g | 45,81 |
z toho nasycené tuky v mg | 5,2 |
Sacharidy v g | 31,37 |
z toho cukry v g | 24,5 |
Bílkoviny v g | 9,3 |
Sůl v mg | 76,6 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.06 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Bio: | ano |
Hmotnost: | 60 |
Značka: | Akesson |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
S příchutí: | ano |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775