Chocolate - the best of planet Earth
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Bílá čokoláda s ibiškem a vanilkou je nejen v sortimentu Krak naprosto jedinečná....
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na...
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na...
Tato tmavá kořeněná čokoláda je vyrobena v tradičním mexickém stylu ze 70 % kakaa a 10...
Šafrán je nedílnou součástí švédského vánočního pečení. Když tak švédská čokoládovna...
Vysokoprocentní mléčná čokoláda je na pomezí mléčné a tmavé, sladké a slané. Okořeněná...
Mléčná čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v karibském státu Svatý Vincenc a...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario...
63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný...
Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...
Tato 50% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Madagaskaru je ochucená sušenými norskými...