Čokoláda Menakao 63% combava a růžový pepř

Code: MKTC05N
Awarded
Brand: Menakao
€5,49 €4,90 excl. VAT €7,32 / 100 g
Skladem (71 pcs)

63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný limetce původem z jihovýchodní Asie. Combava je hojně používána v Thajské a Barmské kuchyni.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Menakao tmavá 63% s combavou a růžovým pepřem

63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný limetce původem z jihovýchodní Asie. Combava je hojně používána v Thajské a Barmské kuchyni. Tato čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Na obrázku je žena Betsimisaraka („Mnoho hrdliček“) z největšího kmene na východním pobřeží Madagaskaru. Je to oblast velkých tropických dešťů, bujné vegetace a lagun propojených kanálem Pangalanes. Místní obyvatelé pěstují hodně plodiny, které se exportují (vanilka, pepř, hřebíček, liči atd.). Tradiční domy stavěly ze dřeva a dalších rostlinných materiálů.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), růžový pepř, combava. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award“, je ve světě gurmánů ekvivalentem filmových Oskarů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11

Be the first who will post an article to this item!

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775