Great Taste Award ocení největší gurmáni

Pokud při nákupu jídla i pití narazíte na logo Great Taste, je to dobré znamení, že jste kápli na skutečnou kvalitku, které můžete důvěřovat. Cena Great Taste Award je něco jako filmový Oscar ve světě gurmánů. Britská asociace Guild of Fine Food ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Akesson-cokolada-podzim-great-taste-cokobanka-cz-mensiAutor: Čokobanka

Great Taste představuje unikátní známku kvality udělovanou znalci. Díky ní produkty získávají nezávislé potvrzení podporující důvěryhodnost a úspěch malých firem. Mohou tak šířit povědomí o svých produktech nejen na lokální či národní úrovni, ale i v mezinárodním měřítku.

Aktuálně je Great Taste největší a nejdůvěryhodnější ocenění kvality ve světě jídla a pití. Je udělována v Londýně a podporuje, propaguje a vzdělává malé i velké řemeslné výrobce potravin, kteří chtějí dodávat své produkty do nezávislých britských maloobchodů i zámořských obchodů s kvalitními potravinami.

Od roku 1994 prošlo tímto hodnocením více než 120 000 produktů. Každý z nich byl podroben anonymnímu hodnocení vybraných šéfkuchařů, nákupčích, maloobchodníků s kvalitním jídlem, restauratérů, food kritiků a recenzentů po více než 60 dní.

Jen v roce 2019 se sešlo v Londýně více než 500 porotců z nejrůznějších koutů food světa, kteří po dobu 75 dní ochutnávali a posuzovali celou řadu lahůdek. Vše bylo testováno naslepo v 3–4členných týmech, vyvážených co do odbornosti, věku i pohlaví.

Jak poznat, že je produkt Great Taste?

Oceneni-Great-Taste

Hledejte logo. To je záruka, že produkt prošel přísným a zároveň nezávislým a anonymním testováním. Žádné rafinované balení nebo marketing. Vše je jen o chuti a skutečné kvalitě.

Great Taste v Čokobance

Ostříleným nositelem tohoto ocenění je zejména čokolatiér Bertil Akesson. V našem e-shopu najdete hned několik luxusních čokolád z jeho dílny, které se pyšní oceněním logem Great Taste.

 Akesson-tri-cokolady-greta-taste-cokobanka-cz-mensi

A Menakao. Třeba tmavá 63% s combavou a růžovým pepřem nebo 63% s mořskou solí a kousky kakaových bobů ho získaly hned dvakrát – v letech 2012 a 2013.

Nu, ale také Michel Cluizel patří k velice solidním sběratelům! Jeho Grand Lait 45 % či Mangaro 65 % získaly zlatou medaili Great Taste už v roce 2008.

Všechny oceněné čokolády najdete v našem e-shopu zde. ;-)

Autor: Martina Burýšková