Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Noir 65%

Neohodnoceno
Výrobce: Michel Cluizel
124 Kč 107,83 Kč bez DPH
Skladem (58 ks)

Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Noir Criollo 65%

Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Probleskuje květový nektar, ale když ho tam člověk záměrně hledá, tak ho ne a ne najít. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru a pěstuje kakaové boby variety Criollo.

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Cluizel Mangaro Noir 65% (v angličtině)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008

Složení:kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 70 g
Energie v kJ 2380,9 1666,63
Energie v kcal 569,59 398,72
Tuky v g 41,1 28,77
    z toho nasycené tuky v g 25,38 17,77
Sacharidy v g 47,05 32,93
    z toho cukry v g 34,16 23,91
Bílkoviny v g 6,58 4,61
Sůl v g 0,01 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.07 kg
Obsah kakaové sušiny: 65
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 70

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: